SHOWBIZ

Elárulta a titkot: Bódy Magdi ezekkel a sztárokkal ünnepel

Szakcsi-Lakatos Béla és Révész Sándor – csak néhány név az énekesnő jubileumi koncertjének fellépői közül, akikkel pályafutásának 50. évfordulóját ünnepli.
címkék:
  • Szerző: Doris

A Művészetek Palotájában november 24-én hallhatjuk és láthatjuk a Generál-Mikrolied vokált, a Freedom és a Stúdió11 zenekarokat, így a színpadon fellép vele Révész Sándor, Várkonyi Mátyás, Karácsony János, Novai Gábor, Póta András és Ákos István. Vendégei lesznek még Szakcsi Lakatos Béla, Baktai Anikó és Majsai Gáborírja a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elárulta a titkot: Bódy Magdi ezekkel a sztárokkal ünnepel

Fotó: Metropol

Bódy Magdi zenei pályafutása ugyanolyan sokszínű és változatos, amilyen eddigi élete volt: énekelt jazz, pop vagy akár a rockzenét is, élt Kanadában és New Yorkban, ahol saját énekstúdiót vezetett, csakúgy mint Torontóban, sőt az Ottawai Konzervatóriumban is tanított. Fellépett a Carnegie Hallban, ahol akkora sikere volt, hogy öt kontinens plakátjain mosolygott.

Tina Turnerrel is állt egy színpadon

Fotó: Metropol

Magdi az MRT Gyermekkórusában kezdte pályafutását, majd a Generál-Mikrolied alapító tagja lett, később hosszú időn át viselhette az év énekesnője címet, számos fesztiválon vehetett át díjakat. Karrierje a hetvenes években indult, 1981-től kezdve külföldön is sikeres és ismert lett. Olyan nemzetközi hírű előadókkal lépett fel, mint a Buddy Rich Orchestra, Donovan, Nina Hagen, Tina Turner, Dizzy Gillespie, Michael Bolton, Cyndi Lauper, Chieli Minucci, Manfred Krug, Gerald Veasley, Lionel Cordew, a Special EFX. 1978-ban jelent meg első lemeze, melyet további tizenegy hanghordozó követett. A 2002-ben megjelent I Love New York albumon található a New York, New York című sláger feldolgozása, amely kapcsán világhírű művészek nyilatkozták, hogy így még senkitől sem hallották.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?