Létrehozva: 2017.01.14.

Bemutatjuk A Dal 2017 versenyzőit, közöttük lehet a győztes!

A harminc indulóból január 14-én, szombaton tíz énekes dalát hallhatja élõben a nagyközönség.

Szerző Ripost

Január 13-án elstartol A Dal 2017, amelyben idén is harminc énekes közül kerül majd ki az, aki tavasszal képviselheti országunkat az Eurovíziós Dalversenyen. A verseny hat héten át tart, amíg végül február 18-án kiderül, ki lesz a győztes. Ma este fergeteges élőshow-val készülnek az előadók 19:30-tól a Dunán, ám előtte ismerjük meg az első tíz versenyzőt!

Benji

A fiatal énekes még csak húsz éves, de egy tehetségkutató révén jó ideje ismerheti őt a szakma és a közönség egyaránt. 2016-ban már indult a versenyen, mivel szereti megmérettetni magát. Idei induló dala, a Karcok szerelmes hangvételben íródott, de az elmúlás és a bizalom is szóba kerül a dalban. „Meg szeretném tudni, hol tartok szakmailag, ezért is jelentkeztem ismét” – árulta el Benji.

Calidora

Oberritter Dóra ifjú tehetség, akit most szélesebb körben is megismerhet a közönség. Tizenöt éves kora óta ír dalokat, a körülötte, vele történő dolgokat mindig a zenén keresztül éli meg. Glory című, önbizalomról szóló dalával indul a versenyen.

Csondor Kata

Az énekesnő nevét és hangját sokan ismerhetik, hiszen évek óta énekel és szinkronizál. Õ kölcsönözte a hangját Britney Spears-nek, Jessica Bielnek és Maja, a méhecskének is. Kata pozitív személyiség, Create című dala is motiváló. Az énekesnő már nagyon régóta vár arra, hogy valamelyik dalát beválogassa a zsűri, és bár nem tartja magát dalszerzőnek, most egy teljesen saját szerzeménnyel áll színpadra.

Henderson Dávid

A magyar-amerikai származású énekes a 2012-es The Voice-ban robbant be a köztudatba, onnantól kezdve számos elismert magyar dalszerzővel dolgozott együtt. Ez is segítségére volt abban, hogy az évek során fejleszthesse az énektudását. A White Shadows egy rosszul sikerült kapcsolatról szól, elvont, future base stílusban íródott. Dávid célja az, hogy ezt a zenei irányzatot népszerűbbé tegye.

Leander Kills

Köteles Leander az Élet című számával szeretné meghódítani a nemzetközi színpadot. Két nappal a jelentkezés vége előtt írta meg dalát, amivel próba-szerencse alapon jelentkezett a versenybe.

Rocktenors

A tehetségkutatóból ismert zenekar tagjai ordítottak örömükben, amikor Õsz című dalukkal bekerültek a legjobb harminc közé. Ez az első olyan szerzeményük, amit hirtelen felindulásból írtak, ezért bíznak a sikerben.

Roma Soul

Oláh Gergő együttese bizony felkavarja az állóvizet pörgős, vérbeli roma dalával, a Nyitva a házzal. A szám pozitív üzenetet hordoz, hiszen arra buzdít, hogy mindenki legyen befogadó és szeretettel teli.

Singh Viki

A Megasztárból és a Rising Starból ismert énekesnő saját bevallása szerint szerelmes a saját dalába, ami a Rain címet kapta. Viki szerint el sem indult volna a versenyen, ha ezt a „szerelmet” nem érezné mindannyiszor, amikor elénekli a dalát.

Spoon21

A négytagú fiúbanda a tini lányok kedvence, akiknek nemrég nevet is kellett változtatniuk egy texasi, ugyanilyen nevű zenekar miatt. A srácok nyáron bejárták Európát, így inspirálódtak a téli megmérettetésre, ahol a Deák című dalukkal készülnek.

The Wings

Mint a hurrikán címet viseli a The Wings együttes dala. A kéttagú együttes tagjai mindössze öt hét ismertség után már A Dal sajtótájékoztatóján mutatták be közös számukat, ami egy régi szerelemről szól.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korda Györgyöt fél óránál tovább nem hagyhatja magára Klárika

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell