SHOWBIZ

Bemutatjuk A Dal 2017 versenyzőit, közöttük lehet a győztes!

A harminc indulóból január 14-én, szombaton tíz énekes dalát hallhatja élőben a nagyközönség.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Január 13-án elstartol A Dal 2017, amelyben idén is harminc énekes közül kerül majd ki az, aki tavasszal képviselheti országunkat az Eurovíziós Dalversenyen. A verseny hat héten át tart, amíg végül február 18-án kiderül, ki lesz a győztes. Ma este fergeteges élőshow-val készülnek az előadók 19:30-tól a Dunán, ám előtte ismerjük meg az első tíz versenyzőt!

Benji

A fiatal énekes még csak húsz éves, de egy tehetségkutató révén jó ideje ismerheti őt a szakma és a közönség egyaránt. 2016-ban már indult a versenyen, mivel szereti megmérettetni magát. Idei induló dala, a Karcok szerelmes hangvételben íródott, de az elmúlás és a bizalom is szóba kerül a dalban. „Meg szeretném tudni, hol tartok szakmailag, ezért is jelentkeztem ismét” – árulta el Benji.

Calidora

Oberritter Dóra ifjú tehetség, akit most szélesebb körben is megismerhet a közönség. Tizenöt éves kora óta ír dalokat, a körülötte, vele történő dolgokat mindig a zenén keresztül éli meg. Glory című, önbizalomról szóló dalával indul a versenyen.

Csondor Kata

Az énekesnő nevét és hangját sokan ismerhetik, hiszen évek óta énekel és szinkronizál. Õ kölcsönözte a hangját Britney Spears-nek, Jessica Bielnek és Maja, a méhecskének is. Kata pozitív személyiség, Create című dala is motiváló. Az énekesnő már nagyon régóta vár arra, hogy valamelyik dalát beválogassa a zsűri, és bár nem tartja magát dalszerzőnek, most egy teljesen saját szerzeménnyel áll színpadra.

Henderson Dávid

A magyar-amerikai származású énekes a 2012-es The Voice-ban robbant be a köztudatba, onnantól kezdve számos elismert magyar dalszerzővel dolgozott együtt. Ez is segítségére volt abban, hogy az évek során fejleszthesse az énektudását. A White Shadows egy rosszul sikerült kapcsolatról szól, elvont, future base stílusban íródott. Dávid célja az, hogy ezt a zenei irányzatot népszerűbbé tegye.

Leander Kills

Köteles Leander az Élet című számával szeretné meghódítani a nemzetközi színpadot. Két nappal a jelentkezés vége előtt írta meg dalát, amivel próba-szerencse alapon jelentkezett a versenybe.

Rocktenors

A tehetségkutatóból ismert zenekar tagjai ordítottak örömükben, amikor Õsz című dalukkal bekerültek a legjobb harminc közé. Ez az első olyan szerzeményük, amit hirtelen felindulásból írtak, ezért bíznak a sikerben.

Roma Soul

Oláh Gergő együttese bizony felkavarja az állóvizet pörgős, vérbeli roma dalával, a Nyitva a házzal. A szám pozitív üzenetet hordoz, hiszen arra buzdít, hogy mindenki legyen befogadó és szeretettel teli.

Singh Viki

A Megasztárból és a Rising Starból ismert énekesnő saját bevallása szerint szerelmes a saját dalába, ami a Rain címet kapta. Viki szerint el sem indult volna a versenyen, ha ezt a „szerelmet” nem érezné mindannyiszor, amikor elénekli a dalát.

Spoon21

A négytagú fiúbanda a tini lányok kedvence, akiknek nemrég nevet is kellett változtatniuk egy texasi, ugyanilyen nevű zenekar miatt. A srácok nyáron bejárták Európát, így inspirálódtak a téli megmérettetésre, ahol a Deák című dalukkal készülnek.

The Wings

Mint a hurrikán címet viseli a The Wings együttes dala. A kéttagú együttes tagjai mindössze öt hét ismertség után már A Dal sajtótájékoztatóján mutatták be közös számukat, ami egy régi szerelemről szól.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?