SHOWBIZ

Belebukhat Kis Grófo a fegyveres balhéba! Akár három évet is kaphat

Két sértett állítja, Kis Grófo és unokatestvére fegyverrel támadt rájuk egy családi vita kapcsán. Az énekes közleményben tagad, kiadójánál pedig remélik ártatlan.
  • Szerző: Buster

A fegyveres fenyegetőzés Amerikában akár jót is tehet egy karriernek, gondoljunk csak keleti és nyugati oldal között dúló rapperháborúra. De ez itt Magyarország, ahol nem díjazandó az ilyesfajta kakaskodás. És az sem hajt sok hasznot, hogy egy hevenyészve összedobott, tulajdonképpen az ügyet elbagatellizáló nyilatkozat után az előadó eltűnt, gyakorlatilag elérhetetlen.

Grófo kiadójának vezetője Joós István egyelőre kivár, és nem ítélkezik.

"Természetesen hallottam a botrányról és be kell valljam, nagyon megleptek a vádak.

Abban bízom, hogy a rendőrség néhány nap alatt felderíti a körülményeket és kiderül, Grófo nem követte el mindazt, amivel vádolják. Mi a kiadónál nem így ismertük meg őt…”

- nyilatkozta a %%-nak a Magneoton kiadó vezetője.

A cikkek alatt megjelenő kommentelők azonban már nem ilyen bizakodóak. Többségük szerint várható volt, hogy a roma zenésznél előbb utóbb elszakad a cérna és tesz valamit, ami igazolja a környezetében róla és családjáról terjedő pletykákat. Ezek szerint koránt sem örvendenek akkora köztiszteletnek, mint ahogyan azt kifelé mutatni igyekeznek.

Amennyiben a nyomozás az énekesre nézve terhelő bizonyítékokkal zárul, akár három év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,

b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva,

c) fegyveresen

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?