SHOWBIZ

Andy Vajna filmjeinek plakátjaiból nyílt kiállítás Budapesten

Az egykori kormánybiztos negyvenkét filmjének plakátját, fényképeit, és személyes relikviáit tekintheti meg a nagyközönség.
  • Szerző: ripost

A tárlat az idén januárban elhunyt Andy Vajna születésének 75. évfordulóján, csütörtökön nyílt a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben.

“A film örök szerelem volt számára, a filmkészítés nem munkát, hanem szórakozást jelentett neki. Páratlan tehetségű ember volt, az egyik legelismertebb, legsikeresebb producer, aki megújította és világszínvonalra emelte a magyar filmet és filmgyártást” – mondta a tárlatot a szálloda Nobu Budapest éttermében megnyitó Tőzsér Attila producer.

Köszöntőjében Vic Armstrong Oscar-díjas brit akciójelenet-rendező arról beszélt, hogy Andy Vajna számos olyan film producere volt, amely minden idők legjobb akciófilmjei közé tartozik, ilyen a Rambo, a Terminátor 2, az Air America vagy a Die Hard – Az élet mindig drága.

A tárlat, amelyre katalógus is készült Andy Vajna kollégái és barátai közreműködésével, szeptember végéig látható a szálloda lobbyjában és az étteremben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?