SHOWBIZ

Állatorvosnak készül Amerikában Oroszlán Szonja

A színésznő már három éve Philadelphiába költözött. Szonja nagyon jól érzi magát ott, és hamarosan valóra váltja egy nagy álmát is!
  • Szerző: Ripost

Február 15-én bemutatták az év egyik legjobban várt magyar filmjét, a Valami Amerika 3.-t, amelyben természetesen újra szerepet kapott Oroszlán Szonja is a balek testvérek, Tamás, Ákos és András mellett. A színésznő évekkel ezelőtt úgy döntött, Amerikába költözik, és ott folytatja karrierjét. A forgatásról és az új életéről kérdeztük őt.

%%: Mennyire érzi magát szerencsésnek színésznőként? Hisz egyáltalán a szerencsében?

Oroszlán Szonja: Kipróbáltam már a félkarú rablót, a kaparós sorsjegyet, és néha kitöltök egy-két lottószelvényt is, de eddig még sajnos nem nyertem nagyobb összeget. Az életben viszont nagyon szerencsés vagyok! A diploma után ugyanis azonnal forgatni kezdtem a Valami Amerika első részét. Ez pedig egy kezdő színésznek nagyon nagy ajándék! Nem mindenkinek adatik meg, hogy rögtön az iskola befejezése után főszerepet kapjon. Sokat lendített a karrieremen ez a film, hiszen utána nagyon sok más szerep is megtalált. Úgyhogy nekem nagyon jól jöttek ki a dolgaim, és bátran mondhatom: a szerencse végigkísérte az életemet.

%%: A filmben a butácska szőke nőt, Timit alakítja. Nem zavarta, hogy elsőként egy ilyen karakterrel azonosították?

O. SZ.: Valószínűleg rám ragadt ez a szerep, de ha ezzel azonosítanak, az csak jó, hiszen azt jelenti, hogy hiteles volt a karakter. Nagyon sok mindenben különbözünk, de vannak jellemvonások, amiket nagyon szeretek Timiben. Például azt, hogy nagyon bátor nő! Átgázol másokon, kicsit önző, de elégedett magával, és bár néha tapintatlan, nagyon szórakoztató karakter. Szerintem Timi megformálása a Valami Amerika 3. részében sikerült a legjobban!

%%: 34 napig tartott a Valami Amerika 3 forgatása. Herendi Gábornak nem volt könnyű dolga, hogy összeterelje a színészeket. Ön most Amerikában él, jó volt hazajönni?

O. SZ.: Philadelphiában élek lassan három éve. Csak karácsonykor jövök haza, és persze akkor, ha munka van. Nyáron másfél-két hónapot voltam itthon, amikor forgattuk a filmet. Egy kicsit tudtam a családdal is lenni, de az időm nagy részét már Amerikában töltöm.
 

%%: Hogy érzi magát Philadelphiában?

O. SZ.: Nagyon szeretem, pedig mindent a nulláról kellett kezdenem. Bekopogtattam mindenhova, és azt mondtam: én egy európai színésznő vagyok, majd elsoroltam, hogy eddig miket csináltam. Azt persze tudni kell, hogy Amerikában futószalagon mennek a meghallgatások, így hamar azt is meg kellett tanulnom kezelni, ha valahol nem engem választottak egy szerepre. Mindennek ellenére szakmailag nagyon sokat adott ez az elmúlt két és fél év! És szerencsére már több lehetőséget is kaptam. Tavaly például játszottam két színházi darabban, és hamarosan forgatok egy rejtélyes UFO-észlelésről szóló filmet, a Kecksburgöt, amiben én leszek a női főszereplő. Érdekes, hogy mindig akkor talál meg egy jó dolog az életben, amikor nem számítok rá, de imádom! Éppen ezért bátran kijelenthetem, hogy nagyon jól alakul az életem Amerikában.

%%: Úgy hallottuk, hogy a színészet mellett egy új hivatással is elkezdett foglalkozni: állatorvosnak készül. Honnan az ötlet?

O. SZ.: Mindig nagyon vonzott az orvostudomány. Van egy kutyám és egy lovam, sok időt töltök állatokkal. Most önkénteskedem az egyik egyetem állatorvosi szakának kutyakiképző részlegén, ahol a rendőrkutyákat trenírozzák. Nagyon érdekes számomra ez a világ. És való igaz, hogy elkezdtem kacsingatni az állatorvosi pálya felé. Szerintem sosincs késő, hogy az ember tanuljon valami újat, már csak azért is, hogy ne hülyüljön el!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?