SHOWBIZ

Áll a bál: nyilvánosan esett egymásnak a két magyar sztárénekes

Hatalmas vita robbant ki. Erre még a barátságuk is rámehet!
  • Szerző: BDF

Kitört a magyar mulatósháború! MC Hawer, azaz Koczka Géza teljesen kiakadt a műfaj egyik legnépszerűbb sztárjára, Jo­llyra. Szerinte ugyanis kollégája az MC Hawer és Tekknő számát használta zenei alapul az Aranyeső című számhoz.

"Megdöbbenve néztem ezt a felvételt és nem igazán értem, Jollynak a roppant sok slágere mellett vajon miért van szüksége arra, hogy a mi zenei alapunkkal játssza az Aranyesőt? Ráadásul a rap-szövegrészt is benne hagyta" – fakadt ki Hawer a közösségi oldalán, aki telefonon is felkereste kollégáját.

Elmondtam neki, nem akarok perelni, a gesztust hiányoltam.

Persze azt sem értem, nekik miért nincs saját Aranyeső-alapjuk" – magyarázta a mulatóssztár, akinek állítása szerint Jolly borzasztóan megsértődött a reklamáláson.

Sajnálom, hogy a dolog idáig fajult, mert egykor jóbarátok voltunk Jollyval

– kesergett MC Hawer.

Jollyt is megkerestük, aki nem cáfolta a történteket, kommentálni azonban nem akarta az ügyet.

Jogilag egyébként MC Hawernek van igaza.

"Általánosságban véve koncerten bármilyen szerzemény előadható, de ha ehhez egy vagy több énekes az eredeti hangfelvétel ének nélküli alapját akarja felhasználni, akkor ahhoz a hangfelvétel tulajdonosától engedélyt kell kérnie" – foglalta össze Tóth Péter Benjámin, az Artisjus szerzői jogvédő iroda szóvivője.

Hozzátette, vitás esetekben szakértő vizsgálja, hogy egy felhasznált hangfelvétel valóban az eredeti hangfelvétel származéka avagy újragyártott termék.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?