SHOWBIZ

Raktárkoncert: A vírusról írt dalt a karantén alatt a népszerű magyar zenész

Török Ádám könnyen alkalmazkodott a karanténhelyzethez. A bezártság alatt a zeneszerzéshez a vírus adta az ihletet, sőt a főzéshez is kedvet kapott.
  • Szerző: Ripost

Újra zakatolt a Gőzhajó, a Mini is fellépett a raktárkoncerten, ahova mindenki kipihenten érkezett, miután kiélvezte a járvány okozta szünet nyugalmát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


fotó: Czerkl Gábor (CZ)

„Óriási mázlim van, hogy imádok otthon lenni a feleségemmel a kis budai lakásomban. A karanténidőszak koncertek nélkül, de nem tétlenül telt, ekkor született például az Öld a vírust! című számom, amely hatalmas siker lett. Mivel nemcsak enni szeretek, hanem főzni is, sokszor én készítettem ebédet” – meséli fellépése előtt Török Ádám, aki egy kis visszatekintésre is kihasználta megszaporodott szabadidejét.

„A nosztalgiázás is belefért, megnéztem, meghallgattam régi felvételeinket. A mostani koncerten is játszunk majd ős-Mini balladákat, de Bartók feldolgozást és későbbi rythm and blues számokat is. Egy rövid Mini történelmet állítottam össze, és meghívtam a barátaimat, Köves Pinyót, Papp Gyulát, Németh Karcsit, Nagy Pistát, a sztárvendégünk pedig Kézdy Luca.„


fotó: Czerkl Gábor (CZ)

Ádám harcedzett rocker, játszott már százezer néző előtt és füstös kis klubokban is, így a nézőszám korlátozása nem hozza zavarba, ahogy az sem, hogy a raktárkoncerteken nincs közönség.

„Továbbra is csinálok bulikat, járom az országot, de a raktárkoncert komoly segítség mindnyájunknak. Furcsa, hogy ezúttal nem állnak rajongók a színpad előtt, bár játszottam már egyetlen embernek is. Egy svájci sörözőben csak a sörfőzde tulajdonosa volt a hallgatóságunk, és neki ugyanúgy muzsikáltam, mint például Philadelphiában a százezres publikumnak. Mindig élvezem a zenélés minden pillanatát.”

 

A Raktárkoncertek

A raktárkoncertek egy történelmi lenyomatot is létrehoznak a jelenkor magyar könnyűzenéjéről. A kulturális értékek rögzítése, megőrzése szintén fontos feladat, ráadásul lehetővé teszi a rajongóknak, hogy a régi legendák és a kortárs művészek előadásait kiemelkedő minőségben élvezhessék még további hosszú éveken keresztül. Több mint 150 zenekar és előadó koncertjét rögzítik. A koncertek az Antenna Hungária által üzemeltetett és ingyenesen letölthető mindiGO TV alkalmazásban tekinthetők meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?