Létrehozva: 2015.05.01.

A sokkoló valóság(show)

A nézõk ingerküszöbét egyre nehezebb átlépnie a tévécsatornáknak, de azért így is sikerül jó néhány alkalommal messzire rúgniuk a pöttyöst egy-egy mûsorral.

Legutóbb a TV2-nek sikerült kishazánkban, de korántsem az Éden hotel a legkiakasztóbb realityshow a világ kerekén. Az indulatok még mindig forrnak a harmadik Éden hotelben elkövetett nemi erőszak kísérlet miatt, ami talán a legdurvább dolog a valóságot imitáló show-k hazai történelmében. Külföldön viszont még ennyire sem ismerik azokat a szavakat, hogy erkölcs, méltóság, bűncselekmény. És nem, nem a péniszhelikopterezésre vagy folyamatos alkoholpusztításra gondolunk, ezek ugyanis csak kispályások a világ reality szemetéhez képest.

Harc a veséért

A legnagyobb vihart talán A nagy donor show (The Big Donor Show) kavarta.Olyan szinten dühítette fel a nézőket, hogy sokan legszívesebben felgyújtották volna a holland Endemol székházát. A műsor ugyanis arról szólt, amit a nevében ígért: egy haldokló nő egyik veséjéért harcoltak meg huszonöten. Ez pedig  erkölcsileg kétségkívül elfogadhatatlan, hogy a jó ízlésről már ne is beszéljünk.

A show okozta nemzetközi felháborodást, később azzal próbálták enyhíteni a tévétársaság vezetői, hogy csak átverésről volt szó. A vesedonor igazából nem is haldoklott, és csak a transzplantációkat nehezítő bürokráciára akarták felhívni a figyelmet. Ezt a magyarázatot azonban nem sokan hitték el, és a mai napig a hideg rázza az embereket a műsor említésétől is. Az viszont vitathatatlan, a kitalált vagy valós céljukat elérték a készítők, és több országban elgondolkoztak azon, hogy változtatni kell-e a donorkérdés szabályozásán.


Kigúnyolták a szüzességet

A Virgin Diaries szintén olyan negatív visszhangot váltott ki, hogy az azt sugárzó csatornákat néhányan bojkottálni is akarták. A műsorban több fiatal párt ismerhettek meg a nézők, akik életük nagy napjára, vagyis az esküvőjükre készültek. Ez persze még nem lenne olyan érdekes, de a szereplők egytől-egyig szüzek voltak. Szóval nemcsak a szingliségüktől készültek megszabadulni, hanem az ártatlanságuktól is.

A gond azonban nem az önmegtartóztatással volt, hanem a móddal, ahogyan bemutatták a szereplőket. A gyakran még a csókváltást is újdonságként megélő fiatalokat elképesztően megalázó szituációkba sodorták a producerek, a tapasztalatlanságukat kihasználván. Állandó gúny és megaláztatás céltáblái voltak, ahogy a kamerák kereszttüzében próbáltak minél mélyebbre merülni az intimitásban.


Első adás után levették

A Ki az apád? (Who's Your Daddy?) pedig az élet egyik legnagyobb traumájából akart szórakoztató faktort faragni. Konkrétan egy csecsemőként örökbe adott játékosnak kellett 25 férfi közül kiválasztania a vér szerinti apját, különböző kvízek és fejtörők során.

Mindeközben mit sem törődve azzal, hogy milyen lelki sebeket tépnek fel a főszereplőben. Akit, persze senki nem kényszerített a részvételre, de ilyen műsor akkor sem kerülhet képernyőre. Amire az amerikai Fox vezetői is gyorsan rájöttek, és az első adás után elkaszálták az apakeresőt.


Hajsza a pénz után

Szintén csak egy részt láthattak a nézők A végakarat (The Will) című reality-ből, ami a korábbiakhoz hasonlóan, a jó ízlést még csak hírből sem ismerte. A produkcióban egy haldokló amerikai milliárdos rokonai és barátai versengtek azért, hogy ők legyenek az örökösei.

Amivel nem csak magukat alázták meg, de gúnyt űztek a gyászból, és az egészet lealacsonyították egy pénzszerzésről szóló mókává. Szóval nem is csoda, hogy a játékosokat még ma is gyűlöli mindenki az Államokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor