SHOWBIZ

A Dalban kapott kemény kritikákról vallott Benji!

A fiatal tehetség A Dal 2017 egyik csendes győztese, aki a támadások ellenére büszke a teljesítményére.
  • Szerző: Ripost

Miközben dagad a botrány A Dal körül, csendesen győz egy fiatal énekes. A még csak 19 éves Benji az X-Faktor óta egyre népszerűbb. Az eltelt igencsak aktív két évéről beszélgettünk a vietnami származású énekessel.

- Sokan a különböző tehetségkutatók után nem találják a helyüket, és ennek köszönhetően komolyabb dolgot nem is mutatnak fel. Te erősíted a kivételt, ma is aktívan tevékenykedsz. Ez tudatos?

- Tizenhat évesen úgy, hogy nem látsz bele a gépezetbe nem lehet tudatosan belevágni a zenei életbe. Az X-Faktor egy dobbantó, ahonnan el lehet rugaszkodni, de ha ezt nem veszi észre valaki, akkor nagyon komoly csalódást is hozhat. Nem titok, én is komolyan magam alatt voltam három hónapig, mert nem tudtam hogyan tovább. Szerencsére megkeresett a jelenlegi menedzserem, akivel el tudtunk kezdeni dolgozni, és ami a legfontosabb, együtt gondolkodni.

- Sikeresnek tartod magad?

- Én inkább úgy fogalmaznék, hogy boldog vagyok. A zenei életben sokkal többet el lehet érni, mint amit eddig én elértem, de azt is tudom, hogy bőven van mit tanulnom. Azt gondolom, hogy a koromhoz képest jó úton járok, még ha vannak is botladozásaim.

- Elég kemény kritikákat fogalmazott meg  „A Dal” zsűrije az új „Karcok” című dalod kapcsán. Hogyan fogadtad ezt?

- Egy előadónak és csapatának borzasztóan sok munkája van egy dalban, így nyilván nem esik jól, ha támadás éri a közös munka gyümölcsét. Alapvetően nincsen bajom a kritikával, ha lehet belőle építkezni.

- Both Miklós szavai voltak a legerősebbek, aki „közhely terrornak” nevezte a dalodat, és nyelvtani problémákat, a szavak rossz hangsúlyozását emelte ki. A zsűritag ezekben a slendriánságokban az előadó felelősségére hívta fel a figyelmet. Mit gondoltál a vélemény után?

- Az embereknek szerencsére van saját véleményük. Volt, amiben igazat adtam Miklósnak és volt, amiben nem értettem vele egyet. A magyar daloknál a hangsúlyozással valóban sokat küzdök, de  igyekszem figyelni erre. Én Magyarországon születtem, de a szüleim mindig is vietnámi nyelven beszéltek velem, mai napig ezt használom a hétköznapjaimban. Ha a szó legszorosabb értelmében nézzük, akkor a vietnámi az anyanyelvem. Itt a magyar nyelvvel ellentétben a szótag második felén van a hangsúly. Három nyelven beszélek, ez néha okoz zavarokat.

- A kemény értékelések után a legfőbb kritikus, a közönség melléd állt. A támogatásukkal jutottál a középdöntőbe, sőt szavazataikkal te nyerted el a „Dal Akusztik” díjat.

- A közönségemnek már korábban is nagyon sokat köszönhettem. A tehetségkutatóba is ők szavaztak be, és a két párbajom ellenére eljuttattak a fináléig. A Dal ideje alatt már a YouTube  hozzászólásokat is felemelő volt olvasni, de amikor a közönségnek köszönhetően tovább juthattam a középdöntőbe, és megnyertem a „Dal Akusztik” különdíjat, leírhatatlan boldogságot éreztem.  Ezúton is nagyon köszönöm a támogatást!

- A „Dal Akusztik” díj egyik nyereménye, hogy felléphetsz a II. Petőfi Zenei Díj gáláján. Hogyan készülsz a "VOLT" fesztiválra?

- Júniusig még van némi időm, de egy biztos, hogy a zenekarommal érkezem majd. Nagyon örülök, hogy egy igazi profi csapatom van. Szeretném, ha 2017-ben egyre többet állhatnánk együtt színpadra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?