SHOWBIZ

A Dal 2021: ez a tíz produkció esélyes arra, hogy bekerüljön a döntőbe!

A Dal 2021 szombat esti adásában kiderül, melyik lesz az a nyolc előadó, akik bekerülnek a március 13-i fináléba.
címkék:
  • Szerző: ripost

Szombat este a második elődöntővel folytatódik A Dal 2021 a Duna Televízió műsorán! A 19.35-kor kezdődő show végén kiderül, melyik nyolc produkció kap lehetőséget a március 13-i fináléban, hogy az év magyar slágere legyen.

A szombat esti adásban tíz dal mutatkozik be akusztikus verzióban, amelyből négy juthat a döntőbe.

A Dal 2021 szombat esti adásában kiderül, kik kerülnek a döntőbe.

A Dal 2021 szombat esti adásában kiderül, kik kerülnek a döntőbe.
Fotó: MTVA

Andelic Jonathan: Áldom

Andelic Jonathan szerzőként adja elő az Áldom című produkcióját. Szereti a vallásos témájú dalokat, de nem a kereszténység a fő mondanivalója, hanem az, hogy megmutassa, egy könnyed dallal is lehet mély tartalmat képviselni. Szeretné pozitív gondolkodásra ösztönözni az összes nézőt és hallgatót.

AnevemAndras: Hazaérek majd

Sokan kérték Kállay-Saunders Andrástól, hogy énekeljen magyarul is. Nos, teljesítette rajongói kívánságát, és nagyon örül, hogy ismét színpadra állhat A Dalban.

„Először angolul írtam meg, de sokszor kérték az emberek, hogy énekeljek többet magyarul. Úgy voltam vele, hogy ez most tökéletes lehetőség, hogy megmutassam az embereknek, milyen mély mondanivalója van a dalaimnak. A Hazaérek majd olyan, mint a ”Running kettő” – vallotta be András.

Down For Whatever: Zuhanás

A Down For Whatever egy 2015-ben alakult metal banda. Úgy gondolják, a Zuhanás az a daluk ami leginkább bemutatja a zenekart és azt amit közvetítenek. A zeneszerzést saját maguk és a közönség terápiájának szánják, akkor lennének a legboldogabbak, hogyha amíg a versenydaluk szól, a nézők ki tudnának szakadni a mindennapok gondjaiból.

Hajdu Erik: Szürke madár

Az énekes azért választotta ezt a dalt a műsorra, mert 2020 szeptemberében írta, azon a napon, amikor párkapcsolati téren megváltozott az élete.

Erik „kigitározta” magából a gondolatait, egy óra alatt született meg a Szürke madár, ami jól reflektál a koronavírus miatt kialakult helyzetre és az elengedés fontosságára.

Nagy Szilárd feat. Ragány Misa: Drága hazám

Misa és Szilárd hosszú ideje legjobb barátok, de a tavalyi évben kiderült, hogy a zenei alkotó munkában is tökéletesen kiegészítik egymást! Versenydaluk szövege, mondanivalója a magyar nemzet évezrednyi megpróbáltatásait, nehézségeit, sikereit, reményét és hitét próbálja visszaadni. Misa és Szilárd hisz benne, hogy erre a dalra együtt tud dobbanni minden magyar szív.

Noémo: Hableány

A Noémo egy 2013 őszén alakult pop formáció. Névadója, frontembere és dalszerzője Takács Noémi, énekesnő. 2018-ban már egyszer versenyzett A Dalban, és nagyon örül, hogy ismét bekerült a műsorba, hiszen jó felületnek tartja a feltörekvő előadók számára a műsort. A Hableány című dala az elmúlásról szól és saját fájdalmából táplálkozva írta meg. Reméli, segíthet másoknak a produkciójával feldolgozni a veszteséget.

Radics Gigi: Egy vagy velem

Radics Gigi, akit szinte gyermekként ismert meg az ország, mára már egy gyönyörű kislány édesanyja. A Dal 2021 versenyébe is egy olyan számmal jelentkezett, amely a szülő-gyermek kapcsolat fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Egy vagy velem dallamát Gigi az édesapjával közösen készítette el, és a szövegét tekintve is a feltétlen szeretet van a középpontjában. Gigi összetett módon készül a versenydalának élő előadására.

Süle Zsolt: Befúj

Süle Zsolt már gyermekkorában tudta, hogy zenész szeretne lenni, ami valóra is vált, hiszen csaknem negyven éve különböző módokon foglalkozott a zenével, zenekart alapított, dobos volt, dalszövegíróként és zenekarok alapítójaként is tevékenykedett. A Dal nézőinek is bizonyára ismerős, hiszen 2018-ban a döntőig menetelt. A Befúj című dalával zeneszerzőként és szövegíróként áll A Dal 2021 színpadára. Célja, hogy a nézőknek egy kis felfrissülést, feltöltődést nyújtson a dalával.

Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos: Maradok

A formáció legnagyobb vágya, hogy a Maradok című dalon keresztül megismerje őket a közönség, minél több emberhez jusson el a zenéjük, és ez az érzelmekkel teli dal lopja be magát a közönség szívébe. A Swing á la Django egy innovatív hattagú zenekar, Herrer Sára különleges hangjával és Sárközi Lajos hegedűjátékával kiegészülve pedig egy igazi zenei barátságon alapuló produkciót tárnak a nézők elé.

A Maradok szövegét Szepesi Mátyás írta, aki a dal üzenetéről ezt mondta:

“Engedjük néha, hogy fájjon, máskülönben nem fogunk tudni soha túllépni az elmúlt dolgokon.”

Tortuga: Törnek az ablakok

A nyíregyházi rockzenekart 2018-ban alapította négy helyi fiú. Első lemezük, a Tapsolj és tátogj! 2019 augusztus 9-én jelent meg. Zenéjükre leginkább a dallamos rock and roll jellemző, amelyre a Sex Pistolstól kezdve az ABBA-n át rengeteg előadó hatott. A zenekar saját dalokat játszik, amelyek a tagok személyiségét, gondolatait tükrözik. szövegek magyar nyelven születnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?