SHOWBIZ

Egyre izgalmasabb: rájuk szavazhatsz A Dal harmadik válogatójában!

Szombat este 19.35-től újabb tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna Televízióban, és a dalok elhangzása után szavazással dönthetnek arról, kik jussanak tovább.
címkék:
  • Szerző: E.J.

Az adás után kialakul az elődöntő mezőnye, vagyis ki lesz az a 18 előadó, akik esélyesek arra, hogy a döntőbe jussanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berkes Olivér

Fiatal kora ellenére az énekes nem először lép A Dal színpadára: 2016-ban Tóth Andival adta elő a Seven Seas című slágert, 2017-ben a #háttérzaj című, Zävodival közös számával került be a döntőbe, 2019-ben pedig a Világítótorony című dalt énekelte az élő adásban.

Fotó: MTVA

Idén ismét egy magyar nyelvű dallal, a Visszakér a múlttal indul a válogatón.

Diana

A csinos énekesnő már A Dal 2019-ben is megmérettette magát, idén pedig a Menedék című számával jutott be a legjobb harminc előadó közé.

Fotó: MTVA

Az énekesnő két gyermek boldog édesanyja, hatéves lánya már az autóban is dúdolni szokta a Menedéket.

Ember Márk

A fiatal énekestől nem áll messze a színpad világa: 2017 óta a Vígszínház csapatát erősíti. Egyaránt foglalkoztatja a színészet és az éneklés is, a kettő pedig jól megfér egymás mellett.

Fotó: MTVA

Márk a saját szerzeményű Tovább című dalával szeretné meghódítani a magyar közönséget, és bebizonyítani egy ország előtt, hogy nem csak a színjátszáshoz van tehetsége.

Heincz Gábor „Biga”

Az énekes-dalszerző rutinosnak számít A Dal 2020 mezőnyében, hiszen 2012-ben már saját dallal indult és végül a Learning to Let Go című szerzeményével a hazai verseny döntőjéig jutott.

Ez a szerzemény egyébként meg is hozta számára az országos ismertségét. 2018-ben újra nekifutott A Dalnak a Good Vibez című szerzeményével, amellyel ismét bekerült a legjobbak közé. Biga idén egy lassabb, romantikus dallal nevezett. A Máshol Járunk szövegét Szepesi Mátyás írta.

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik

Zsóka egy igazi művészlélek: nemcsak az éneklésben és a zenében tehetséges, de gyermekkora óta a festés is a szenvedélye.

Forrás: MTVA

Forrás: MTVA

Jelenleg negyedéves festőművész hallgató Pécsett, Polgár Patrikkal két éve alakult a formációjuk. A Valamiért című dalukat Patrik szerezte, és egy szerelmi csalódás feldolgozásáról szól.

Kökény Attila

A Dal 2018-ban az elődöntőig jutott, amikor trióban életre keltette a beválogatott dalt, de idén szólóban a döntő a cél az énekes számára.

Fotó: Markovics Gábor

Attila egy szívszorító dalt ad elő a szombati élő adásban, Búcsúznom kell címmel. A zenét és szöveget Havas Lajos Chico írta, a közreműködők között pedig ott van Ifj. Sárközi Lajos is.

MDC

A két alapító tag Bátori Miklós és Kiss Dániel egyetemi tanulmányaik során ismerkedtek meg egymással, akikhez egy közös ismerős ajánlásával csatlakozott a harmadik tag, Lapis Botond.

Fotó: MTVA

Eleinte ismert slágereket dolgoztak fel, de az elmúlt években több saját dalt is írtak. A 2013-ban befutott zenekar A Dal 2015-ben is indult, idén a Más világ című számukkal igyekeznek elkápráztatni a közönséget.

Rácz Gergő, Orsovai Reni

Az énekes és Orsovai Reni Gergő egyik személyes tapasztalatáról énekelnek a Mostantól című új dalukban, arról az esetről, amikor a párja megtudta, hogy félrelépett.

Fotó: MTVA

Az énekes ebből a nehéz időszakból táplálkozva írja újabban a dalait. Gergő a klip munkálataiban rendezőként is részt vett, hogy minél élethűbben tudja bemutatni a történteket.

Tortuga

A négytagú nyíregyházi rock 'n' roll együttes tagjai gyermekkoruk óta ismerik egymást, az elmúlt egy évben pedig nagyot fordult velük a világ.

Fotó: MTVA

Lemezt készítettek, koncerteken léptek fel, ráadásul A Dal 2020-ba is bejutottak a Mámor tér 3. című számukkal.

Turbo

Az Iránytű című rockszámhoz a napokban videoklip is készült, amit az öttagú banda festői környezetben forgathatott le.

Fotó: MTVA

A zenekar nagy reményeket fűz A Dal 2020-hoz, a nyereményből fejlesztenék a hangszerparkjukat.

A döntőt március 7-én rendezik, amely győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?