SHOWBIZ

A Dal 2020: őket láthatjuk a második válogatóban

Szombaton a második élő válogatóban újabb tíz produkciót láthatnak a nézők A Dal 2020 színpadán.
  • Szerző: ripost

A három válogatóból összesen tizennyolc dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát március 7-én.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kaszner Nikolett / MTVA

A második válogatóban az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Kies – Az egyetlen

Nene – Későre jár

Molnár Dániel – Ábránd

Mocsok 1 Kölykök – Szerelem

Konyha – Még csak szavak

Arany Timi – Hurrikán

Takács Nikolas – Csendbeszéd

Wolf Kati – Próbáld meg

Patikadomb – Rólad

NÁGI – Freedom – Felszállok a gépre

A 75 millió forint összértékben minden idők legnagyobb zenei nyereményét kínáló A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy ezentúl csak mind a tíz fellépő előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, és ezek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Az első előválogatón a nézői szavazatok alapján a legkevesebb szavazatot a Talk2night formáció kapta, így elsőként ők búcsúztak a show-ból. A megmaradt kilenc előadó közül a zsűri választása alapján a Zaporozsec sem folytathatja az elődöntőben.

A versenyben maradó nyolc dalból a nézők további szavazatai és a zsűri pontjainak összesítése alapján Ya Ou, majd a Muriel is búcsúzott, az első hat helyen álló előadó, vagyis Varga Szabolcs, a HolyChicks, Nagy Bogi, Pál Dénes, Horus x Marcus ft. Fekete Bori, és első helyen a két zsűritagtól is a maximális 10 pontot érdemlő Fatal Error jutott tovább az elődöntőbe.

Nagy Feró mellett Apáti Bence táncművész jutalmazta 10 ponttal a metálzenekart, és ebben nagy szerepe lehetett az együttes koncerthangulatot idéző, lehengerlő produkciójának.

„Színpadon töltöttem az eddigi életem jelentős részét, ezért nem tudok a fellépők jelenlététől elvonatkoztatni” – mondta a Budapesti Operettszínház balettigazgatója, aki a látványon és az érzelmi hatáson kívül a dalok szövegére is kiemelten figyel az értékelésében.

A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2020 – szombatonként 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán.

A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal adása után 21.45-től a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén

És ezeket olvastad már?