Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.17.

2019-ben a TV2 Csoport a legnézettebb csatornaportfólió

A TV2 Csoport kábelcsatornái minden hónapban magabiztosan nyerték a nézettségi versenyt az RTL Magyarországgal szemben.

Szerző Ripost

A TV2 Csoport mindhárom vizsgált célcsoportban vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió. Figyelembe véve az összes olyan csatornát, ami valaha az RTL Magyarországhoz vagy a TV2 Csoporthoz tartozott, ilyen csoportszintű éves eredmény legutóbb 2001-ben volt, amikor a két csoportot még kizárólag a főcsatornák alkották. A piaci változások, a csatornák számának növekedése miatt az eredmények értelmezését nem célszerű kizárólag a két legnagyobb csatornára korlátozni.

Fotó: TV2

2019 éves átlagban a televíziós portfóliók versenyében a TV2 Csoport a teljes lakosság körében 3,9 százalékponttal, a 18-59-es korosztályt tekintve 0,6 százalékponttal, míg a 18-49-es korcsoportban 0,1 százalékponttal erősebb az RTL Magyarországnál.

Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk portfólió szinten, a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben. Ez viszont az eredmények mesterséges felduzzasztása, hiszen azt feltételezi, hogy a napi győztes portfólión kívül semmi mást nem néztek. Ezért mi a piaci standard megközelítést tekintjük mérvadónak az eredmények értelmezésekor és a portfólió shr-eket hasonlítjuk össze, ahol hosszú idő után, idén éves átlagban szintén a TV2 Csoport vezet.

A főcsatornákat tekintve 2019 éves átlagban az RTL Klubról ismét elmondható, hogy tovább csökkent a közönségaránya, ahogy ez az elmúlt években is megfigyelhető volt. A TV2 ezzel szemben megállította a csökkenést, sőt, minimálisan növekedni is tudott – ellentétben legnagyobb konkurensével.

Szeptember-október-novemberben az RTL Klub átlagban és minden egyes hónapban alacsonyabb közönségarányt ért el, mint egy évvel ezelőtt. Átlagban a TV2 minimálisan javított, szeptemberben és októberben pedig a csatorna az egy évvel korábbi eredményéhez képest jobban teljesített.

A TV2 Csoport kábelcsatornái magabiztosan vezetnek, míg második helyen az RTL Magyarország kábelcsatornái állnak. Minden hónap a TV2 kábelcsatornáinak győzelmével zárult. A TV2 hét legnézettebb kábelcsatornája összességében magasabb közönségarányt ér el, mint az RTL Magyarország szintén 7 csatornával. A TV2 Csoportban szerepelnek olyan tematikus csatornák, amelyek műfajukból adódóan nem összehasonlíthatóak egy általános szórakoztató kábelcsatornával (Pl. a gasztro vagy sportcsatornák).

A TV2 sikerműsora, a Sztárban Sztár leszek! átlagosan 35%-kal magasabb SHR-t ért el, mint az RTL Klub az azonos idősávban. A részben vele szemben futó Jófiúk mindössze 10,6%-os átlag közönségarányt tudott elérni vasárnap esténként.

A TV2 Mokka című reggeli műsora a 18-59-es korcsoportot vizsgálva átlagosan 9,1 százalékponttal nagyobb közönségarányt szállít, mint az RTL Klub az azonos idősávban. Az október 14-én indult Mokkacino szintén magabiztosan vezet a vele egyidőben futó konkurens programokkal szemben.

Idén nyáron bevezettek egy új műsort, amely szintén az infotainment családot erősíti. A Tények Plusz közvetlenül a Tények után jelentkezik és a nézettségi adatok alapján elmondható, hogy gyorsan a nézők egyik kedvencévé vált. A Tények Plusz napról-napra szoros versenyben van az RTL Klub emblematikus infotainment műsoraival, igazán bravúros eredmény a mindössze közel öt hónapja indult magazinműsortól, hogy a 18 évesnél idősebb korosztályban már az első számú választás a műsorsávban.

A TV2 kreatív csapata számos új szórakoztató és fikciós műsor fejlesztésén dolgozik. A sikeres idei szériák után 2020-ban visszatér a Bezár a Bazár, a Séfek Séfe és a Sztárban Sztár leszek! Rögtön az év elején pedig második évadával folytatódik a TV2 Csoport legsikeresebb sport-realityja, az Exatlon Hungary.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

vg.hu

Az orosz hadsereghez csatlakozott, hogy influenszer feleségét megmentse

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Videó: Ilyen a mesés Szalajka-völgy egy amerikai youtuber szemével

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor