SZTÁR

Schobert Norbi riadót fújt: Rippel módszere veszélyes

Norbi nem állítja, hogy az egészséges fogyás titkának ő az egyedüli őrzője, de arra figyelmeztet, ne dőljünk be veszélyes módszereknek.
  • Szerző: Buster

Tény, hogy a 47 éves artista, Rippel Feri elképesztően szálkás lett, amióta az úgynevezett ketogén diéta szerint él, aminek az alaptézise a teljes szénhidrátmegvonás és húsban gazdag táplálkozás. Tulajdonképpen Schobert Norbinak azzal nincs is baja, hogy a sportember ezt az utat választotta, de az már kevésbé tetszik neki, hogy ezt a módszert próbálja átadni a fogyni vágyóknak. Szerinte a ketogén diéta hosszú távon káros az egészségre.

Rippel sokszor és sok helyen elmondta már, hogy a módszernek köszönhetően biztosan 100 évig fog élni, de a fitneszguru szerint erre nem sok esélye van, ha ő maga nem hagy fel életmódjával, ami csak azok számára hasznos, akiknek ezt egy szakorvos irányozza elő.

„Megjelent egy vizsgálat, hogy azok, akik nem a mediterrán diétát alkalmazzák, és teljesen megvonják például a szénhidrátot és mellé sok húst fogyasztanak, öt-hat évvel rövidebb ideig élnek. Hangsúlyozom, ez nemcsak az én véleményem!

Az úgynevezett ketogén diétát sehol a világon nem támogatják a szakmai szervezetek.

– kezdte lapunknak Norbi, aki hozzátette: minden helyes módszer  lényege a mediterrán, tehát a változatos táplálkozás. Norbi a %% napilapnak azt is elmondta, hová vezethet az artista által propagált ketogén diéta alkalmazása.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?