SZTÁR

Megszületett a szakvélemény: ez okozta Rubint Réka édesanyja halálát

A fitnesz edző szombaton vesztette el tragikus hirtelenséggel imádott édesanyját, de talán megnyugvást ad a Schobert családnak, hogy Zsuzsa boldogan velük tölthette utolsó napját.
  • Szerző:

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint arról a is beszámolt, a napokban elvesztette szeretett édesanyját Rubint Réka. A nagymama éppen a Schobert családnál vendégeskedett, együtt főztek és beszélgettek, majd Zsuzsa indulni készült haza. Éppen kikísérték a mamát, aki váratlanul összeesett a garázsuk előtt és bekövetkezett a tragédia.

Rubint Réka

Réka képekkel emlékezik
Fotó: Bors

A szakszerű segítség tíz perc alatt kiérkezett a család szent­endrei házához, ahol – látva, mekkora a baj – a mentősök azonnal mentőhelikoptert hívtak, amellyel már orvos is érkezett a helyszínre, de végül egy óra alatt sem sikerült újraindítani a nagymama szívét. Réka fájdalmát némiképp mégis enyhítheti a tudat, hogy szép volt a búcsú napja és az elmúlt hónapokban a lehető legtöbb időt tölthették együtt.

Fotó: Markovics Gábor

- Még mindig borzasztóan vagyunk, nem is lehetnénk másképp, de Rékával arra gondolunk, hogy az elkerülhetetlen mégis csak úgy következett be, ahogy. Anyósom az utolsó napját végig velünk töltötte, büszkén nézte a lányát, miközben edzést tart, néha elszenderedett a délelőtt folyamán, aztán Réka ebédet főzött az egész családnak, jókat ettünk, ittunk és sokat nevettünk. Boldog napunk volt – emlékezett vissza a fájó napra a Blikknek Schobert Norbert.

Ahogy azt megírtuk, Norbi és nagyobbik fia rögtön megkezdték az újraélesztést, a mentő is hamar kiért a házhoz, egy órán át küzdöttek az asszony életéért, de sikertelenül. A nagymamát tavaly év végén fertőzte meg a koronavírus, ám hiába gyógyult meg, az általa okozott súlyos kétoldali tüdőgyulladás szövődményt hagyott maga után – a jegyzőkönyv szerint tüdőembólia okozta Rubint Réka édesanyja halálát.

Az ifjabb Norbi Zsuzsa mamával. Az unoka Norbival próbálta újraéleszteni a nagymamát
Fotó: Bors

– Hiába szedte a vérhígítót, amit egyébként is évek óta használt, sajnos, elkerülhetetlen volt a tragédia. A szakorvos azt mondta, ha éppen nem velünk van, hanem 400 kilométerrel odább, akkor is ugyanabban az időpontban lett volna rosszul. Mindig szoros volt a kapcsolatunk, de az utóbbi hónapokban a megszokottnál is több időt töltöttünk együtt. Éppen a betegség miatt, nagyon megijedtünk akkor, hogy elveszítjük, ezért akartuk a közelünkben tudni, hogy vigyázzunk rá – tette hozzá Norbi, akinek két nagyobbik gyermeke is ott volt, amikor a nagymama rosszul lett. Érthető, hogy nagyon nehezen dolgozzák fel az átélt traumát és a szeretett családtag elvesztését. – Lara ma reggel is sírva ébredt. Nagyon erősek, de hiányzik nekik, ők Réka anyukájának a kezeiben nőttek fel, erős kötődés volt köztük. – nyilatkozta a fitneszguru a lapnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?