HŰHA

Családirtóként tartották számon Rózsa Györgyöt

Rózsa György ifjú éveiben nem szeretett tanulni, viszont trükkökkel tele volt a padlás...
  • Szerző: Buster

Rózsa György gyakorlatilag már az orosz érettségin is szó szerint átkamuzta magát, hiszen a vizsgabiztos egy szót sem beszélt oroszul, így gyakorlatilag arról beszélt, amiről csak akart. A műsorvezető talán akkor jött rá, hogy trükkökkel bármit elérhet és ezt a képességét egészen a diplomáig kamatoztatta is.

Így volt ideje azzal foglalkozni, amihez igazán értett, az pedig a csajozás volt. A műsorvezető-producer most megjelent Nem kapcsoltam… című könyvében töredelmesen bevallja, melyik volt a legpiszkosabb trükkje, amit rendre sikerrel vetett be egyetemi tanárnőinél, és amely kapcsán ráragadt a „családirtó” jelző.

Fotó: Ripost

„Egy több szemeszteren át húzódó legendás linkségem (ellenségeim szerint csalásom) alapján a nem éppen hízelgő „Rózsa a családirtó” elnevezést kaptam. Csupán annyi történt, hogy nemek szerint választottam taktikát a vizsgákra. A „családirtó” jelzőt a tanárnős vizsgák alapján kaptam. Ezekre a kollokviumokra, szigorlatokra mindig sötét öltönyben érkeztem, fekete nyakkendővel. Korán reggel már ott álldogáltam a tanárnő, a professzor asszony ajtaja előtt. A fejem szomorúan lehajtottam (már amikor a folyosó végén megpillantottam a vizsgáztatómat), vigasztalanul szomorú arcot vágtam. Amikor a tanárnő az ajtóhoz ért, odaléptem hozzá és remegő hangon megkértem, hogy hadd legyek én az első vizsgázó. – Miért, mi a baj? Látom, nagyon odavan. – Temetésre kell utaznom tanárnő. – Közeli rokona hunyt el? Na, most itt jöttek a variációk a családirtásra!„

- írja könyvében Rózsa György, aki az évek alatt gyakorlatilag „elvesztette” mind a négy nagyszülőjét, jó néhány szerelmét és pár távolabbi, de nagyon fontos rokonát. A jólelkű tanárnők ugyanis a „tragédia” hallatán átkapcsoltak tyúkanyó üzemmódba és azon voltak, hogy megkönnyítsék a vizsgát szegény gyászoló diákjuknak.

Fotó: Ripost

Hogy miként zajlottak ezek a számonkérések, arról a napilap szerdai számában olvashatsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?