FÜLES

Megvan az ítélet: Rékasi Károly gázolója bűnös

Négy év után csütörtökön jogerős ítélet született a színész motorbalesetének ügyében. Véget ért a rémálom...
  • Szerző: Buster

Csütörtök délelőtt elkezdődött Rékasi Károly négy évvel ezelőtti motorbalesetének másodfokú tárgyalása, ami végül a maradandó egészségkárosodást szenvedett színész végleges győzelmével zárult. A bíróság ugyanis jogerősen kimondta, hogy Rékasinak semmilyen ráhatása nem volt a balesetre, vagyis azt a sofőr okozta, aki gyakorlatilag letarolta a budapesti Háros utcában szabályosan közlekedő hírességet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A elérte a színész ügyvédjét dr. Kozma Pétert, aki elárulta, az ítélettel minden akadály elhárult az elől, hogy a biztosító kifizesse a több tízmilliós kártérítési összeget.

Fotó: Ripost

„A másodfokon eljáró bíró teljes egészében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, vagyis kétséget kizáróan bizonyítottnak látták, hogy ügyfelem nem hibázott a balesetet megelőzően. Tulajdonképpen csak a vétkes sofőr büntetésén enyhítettek, így nem felfüggesztett börtönbüntetés lett a vége, hanem pénzbírság és természetesen a perköltség megtérítése, ami összességében úgy egymillió kétszázezer forint”

- mondta az ügyvéd, aki szerint valamikor az év vége felé záródhat le véglegesen az ügy.

„Nagyjából két hét múlva kapjuk kézhez a jogerős ítéletet, amire a biztosító is vár. A kártérítési összeg egy részét már előlegként elutalták, így a fennmaradó nagyobb összeget vélhetően december magasságában kaphatja majd meg ügyfelem”

- jelentette ki a jogi szakember.

És ezeket olvastad már?