SZTÁR

Reagált a Wizz Air, ezért nem engedték repülőre Schobert Norbi 8 éves fiát

Cip­rus­ról in­dult haza csa­lád­já­val Schobert Norbi, ami­kor a 8 éves fiától, Zalántól megtagadta a be­szál­lást a Wizz Air. Az eset kapcsán megszólalt a légitársaság.
  • Szerző: Ripost

Váratlan fordulat árnyékolta be Schobert Norbiék családi nyaralását: hiába volt érvényes repülőjegyük, a Ciprusról hazafelé tartó Wizz Air gépre túlfoglalás miatt nem akarták felengedni a fitneszguru 8 éves kisfiát, Zalánt.

„Azt mondták, hogy tele van a gép, és a nyolcéves gyerek nem jöhet velünk, vagy döntsük el, ki marad Cipruson helyette, az apja vagy az anyja. Felháborító, hogy elfogadják a pénzt, feladom a bőröndömet, majd az ajtóban kiderül, hogy nem mehetek sehova, vagy reménykedhetek abban, hogy egy utas nem jön el, és lesz helyem" – fakadt ki a Borsnak Norbi. A szörnyű helyzetet végül egy fotós barátjuk oldotta meg, aki felajánlotta, hogy egy másik géppel megy, így nem kellett  a Schobert család tagjainak külön utaznia Magyarországra.

Az eset kapcsán a Wizz Air e-mailben küldte el a %% szerkesztőségébe a következő közleményt:

„A túlfoglalás bevett gyakorlat a légiközlekedésben, melynek célja, hogy a repülőgépek minél kevesebb üres üléssel közlekedjenek. Ebben az esetben azonban földi kiszolgáló partnerünk hibát követett el, ugyanis túlfoglalás esetén gyerekektől, mozgásukban korlátozott, illetve idős utasoktól nem tagadhatják meg a beszállást. A Wizz Air őszintén elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Földi kiszolgáló partnerünkkel felvettük a kapcsolatot, és ismételten felhívtuk a figyelmét a szabályok pontos betartására. Az az utas, akinek beszállása végül visszautasításra került, a 2004/261/EK rendeletnek megfelelően 400 euró összegű kártérítésben részesül, emellett természetesen visszatérítjük neki jegyének teljes árát, illetve igénye szerint az eredeti jegyár 120 százalékát jóváírjuk WIZZ számláján."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?