SZTÁR

Rajongóik végeztek a sztárokkal

Az egész sztárvilágot megrázta Christina Grimmie kegyetlen meggyilkolása. Sajnos nem ő az első híresség, akivel az egyik beteges rajongója végzett.
  • Szerző: The_M

Ahogy arról a %% is beszámolt, péntek esti koncertje után egy férfi odalépett Christina Grimmie-hez, és agyonlőtte. A fiatal énekesnő halála az egész amerikai popvilágot megrázta, hiszen Christina évek óta nagy kedvence a sztárelőadóknak is, és nemrég még több rajongót szerzett a Voice-ban való szereplésével.

Grimmie tragikus és teljesen értelmetlen halála nem az első eset, hogy egy beteges gondolatoktól vezérelt rajongó végzett a kedvencével.

John Lennon

A Beatles vezérének meggyilkolása kétségkívül a legismertebb olyan eset, ahol egy fanatikus ölte meg rajongása tárgyát. Lennont 1980. december 8-án lőtte négyszer hátba Mark David Chapman egy New York-i utcán. A férfi megszállott Lennon rajongó volt, és a tettét több zavart elmélettel is próbálta magyarázni. Még jelenleg is börtönben ül.


Selena

A huszonhárom évesen meggyilkolt énekesnő volt az első olyan dél-amerikai gyökerekkel rendelkező popelőadó, aki világszerte szupersztár lett. Az elképesztő sikerét azonban nem élvezhette sokáig, ugyanis a legnagyobb rajongója agyonlőtte egy szállodaszobában. Yolanda Saldivar azért haragudott meg kedvencére, mert Selena kirúgta egy anyagi vitát követően. A gyilkos nő még mindig a rácsok mögött van.


Albert Ebossé

A kameruni focistát egy vesztes meccs után ölte meg az egyik szurkoló 2014 nyarán. A férfi a lelátóról valamilyen kemény tárggyal fejbe dobta a csatárt, aki azonnal eszméletét vesztette. Később a dühös drukker - vagy az egyik társa - még meg is szurkálta a haldokló Ebossét. Az máig nem derült ki, hogy pontosan ki vagy kik végeztek vele.


Dimebag Darrell

A Pantera egykori gitárosát a színpadon lőtte agyon egy leszerelt tengerészgyalogos. A férfi három másik emberrel is végzett, hetet pedig súlyosan megsebesített. A kiérkező rendőrök a helyszínen lelőtték az elkövetőt, aki percek alatt elvérzett. A nyomozás során arra jutottak, hogy azért ölte meg Darrell-t a rajongója, mert a férfi azt képzelte, a Pantera ellopta az egyik dalát.


Rebecca Schaeffer

A feltörekvő színésznővel egy pszichopata férfi végzett, mert Rebecca visszautasította a szerelmi közeledését. A rajongója ezért úgy döntött, hogy a mindössze huszonegy éves színésznő nem lehet senkié, ha már az övé sem lehet. Ezért megvárta az új lakása előtt, és agyonlőtte. Az elkövetés módjához Lennon gyilkosságából merített ihletet.