SZTÁR

Rajongóik végeztek a sztárokkal

Az egész sztárvilágot megrázta Christina Grimmie kegyetlen meggyilkolása. Sajnos nem ő az első híresség, akivel az egyik beteges rajongója végzett.
  • Szerző: The_M

Ahogy arról a %% is beszámolt, péntek esti koncertje után egy férfi odalépett Christina Grimmie-hez, és agyonlőtte. A fiatal énekesnő halála az egész amerikai popvilágot megrázta, hiszen Christina évek óta nagy kedvence a sztárelőadóknak is, és nemrég még több rajongót szerzett a Voice-ban való szereplésével.

Grimmie tragikus és teljesen értelmetlen halála nem az első eset, hogy egy beteges gondolatoktól vezérelt rajongó végzett a kedvencével.

John Lennon

A Beatles vezérének meggyilkolása kétségkívül a legismertebb olyan eset, ahol egy fanatikus ölte meg rajongása tárgyát. Lennont 1980. december 8-án lőtte négyszer hátba Mark David Chapman egy New York-i utcán. A férfi megszállott Lennon rajongó volt, és a tettét több zavart elmélettel is próbálta magyarázni. Még jelenleg is börtönben ül.


Selena

A huszonhárom évesen meggyilkolt énekesnő volt az első olyan dél-amerikai gyökerekkel rendelkező popelőadó, aki világszerte szupersztár lett. Az elképesztő sikerét azonban nem élvezhette sokáig, ugyanis a legnagyobb rajongója agyonlőtte egy szállodaszobában. Yolanda Saldivar azért haragudott meg kedvencére, mert Selena kirúgta egy anyagi vitát követően. A gyilkos nő még mindig a rácsok mögött van.


Albert Ebossé

A kameruni focistát egy vesztes meccs után ölte meg az egyik szurkoló 2014 nyarán. A férfi a lelátóról valamilyen kemény tárggyal fejbe dobta a csatárt, aki azonnal eszméletét vesztette. Később a dühös drukker - vagy az egyik társa - még meg is szurkálta a haldokló Ebossét. Az máig nem derült ki, hogy pontosan ki vagy kik végeztek vele.


Dimebag Darrell

A Pantera egykori gitárosát a színpadon lőtte agyon egy leszerelt tengerészgyalogos. A férfi három másik emberrel is végzett, hetet pedig súlyosan megsebesített. A kiérkező rendőrök a helyszínen lelőtték az elkövetőt, aki percek alatt elvérzett. A nyomozás során arra jutottak, hogy azért ölte meg Darrell-t a rajongója, mert a férfi azt képzelte, a Pantera ellopta az egyik dalát.


Rebecca Schaeffer

A feltörekvő színésznővel egy pszichopata férfi végzett, mert Rebecca visszautasította a szerelmi közeledését. A rajongója ezért úgy döntött, hogy a mindössze huszonegy éves színésznő nem lehet senkié, ha már az övé sem lehet. Ezért megvárta az új lakása előtt, és agyonlőtte. Az elkövetés módjához Lennon gyilkosságából merített ihletet.

És ezeket olvastad már?