LELKIZŐ

Kényszerből tanult meg főzni a TV2 milliomos sztárséfe

Polgár Tünde nem ezüstkanállal a szájában jött a világra. A ma már dúsgazdag üzletasszonynak nehéz gyermekkora volt és hamar kellett önállósodnia.
  • Szerző: Buster

A MasterChef VIP 2 versenyzőjéről kevesen gondolták volna, hogy helytállhat egy gasztronómiai műsorban, de ő alaposan rácáfolt a gazdag nő, kontra konyhaművészet összes sztereotípiájára. Nemhogy jól, de remekül teljesített, így jó eséllyel ott lehet a TV2 műsorának döntőjében is. Polgár Tündét a kényszer terelte a konyhába, de mára szenvedélye lett a főzés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tizenkét éves voltam, amikor engem és az öcsémet szó szerint eldobott az anyánk. Apukánk huszonnégy órában dolgozott, hogy mindenünk meglegyen, így engem arra kért, hogy vezessem a háztartást. Fogalmam sem volt, mit hogy kell csinálni, de nekiálltam és ösztönből főztem a családra. Sokat hibáztam, de egyre jobb és jobb lettem, mígnem azon kaptam magam, hogy imádok főzni”- kezdte a -nak Tünde, aki számára jólét sem jelentette azt, hogy leteszi a fakanalat.

„A vagyon nem arra való, hogy mindent eldobjunk és pénzzel váltsuk ki a házimunkát. Én ugyanolyan háziasszony vagyok, mint amilyenné kislánykoromban váltam, csak annyi a különbség, hogy ma már nem kell megnéznem az alapanyagok árát. Sőt, számomra az az egyik legfontosabb, hogy minőséget szerezzek be mindenből” - mondta Polgár Tünde, aki gyakran kéredzkedik be a világ legjobb éttermeinek konyhájára is, hogy ellessen néhány trükköt kedvenc séfjeitől. Így járt már Gordon Ramsay londoni éttermének konyhájában, és bejutott kétszeres Michelin-csillagos női séf, Virginie Basselot tűzhelye mellé is.

Tündének egyébként vannak még tervei a gasztronómia területén. A MasterChef VIP 2 után megmutatja magát a hamarosan induló Love Bistro című műsorban is, ahol már férje is megcsillogtatja konyhai tudományát. Ezután, ha minden jól alakul, hamarosan megjelenteti könyvét, melyben a fényűző partitól az egyszerű családi összejövetelekig olvashatnak majd tanácsokat a háziasszonyok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?