SZTÁR

Őszintén vallott Mándoki László: „bezárkóztam a házba, nem is aludtam”

Napi 20 órát dolgozott a napokban megjelent új dupla albumán Mándoki László.
  • Szerző: Ripost

A Németországban és Amerikában élő világhírű magyar rockzenész, Mándoki László élete fő művének tartja a világsztárokat felvonultató, kortárs kérdéseket feszegető Living in the Gap és a Bartók Béla ihletésű Hungarian Pictures című dupla albumát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

A 67 éves művész szerzeménye már a megjelenést követően az Amazon klasszikus rockzenei listáját vezette, épp úgy, mint Thank You című dala, amivel a pandémia alatt a frontvonalban dolgozóknak mondott köszönetet.

„Komoly kihívás volt a világjárvány. A gyermekeim is hazarepültek külföldről, s együtt töltöttük az időt a bajorországi családi házunkban. Csak mi magunk voltunk, a közeli stúdiónk tizennyolc alkalmazottját is hazaküldtem, úgyhogy az elmúlt hónapok a különleges munka je­gyé­ben teltek, hisz éjt nappallá téve komponáltam – mesélte a Borsnak Leslie Mandoki, aki 11 évig készült a szeptemberben megjelent dupla korongján.

„Több mint egy évtizede készítettük az utolsó stúdióalbumomat, és úgy voltam vele, hogy addig nem adok ki újat, amíg az nem lesz az eddigi legjobb és legjelentősebb alkotásunk, amivel a közönségnek tartozunk. A Living in the Gap és a Hungarian Picturesnek pedig úgy látszik, most jött el az ideje...” – hangsúlyozta a világ­sztár, aki mesebeli helyen, a Starnbergi-tónál, egzotikus környezetben lévő stúdiójában vette fel a dupla albumot.

„A fiam kibérelt számomra egy strandházat Bali szigetén, ahol 2 és fél hétig egymagam voltam. Bezárkóztam a házba, és napi húsz órát dolgoztam. Szinte nem is aludtam, reggeltől reggelig komponáltam, jegyzeteltem, és teret engedtem az ihletnek. Jó volt zavartalanul alkotni, szárnyalt a fantáziám, nem hiába, hogy minden képzeletemet felülmúlta az új zenei anyag” – mondta a zenei le­genda, akinek műve felér egy, a rajongóinak tett szerelmi vallomással.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?