LELKIZŐ

Ő ad erőt Sas Józsefnek, kollégája példája segít a humoristán

A 80 éves humorista és felesége mindent megtesz a gyógyulás érdekében és szerencsére pozitív példa is áll előttük.
  • Szerző: Ripost

Harcol az egészsége javulásáért a 80 éves Sas József, akire még hosszú út vár, mire újra a régi önmaga lesz. A humorista januárban, a thaiföldi nyaralásán kapott sztrókot, azóta ágyhoz van kötve, valamint a beszéd is nehezen megy neki.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Feleségével, a 69 éves Zsuzsa asszonnyal mindent megtesznek azért, hogy az állapota javuljon, nagyon bizakodóak, többek közt a 2016-ban szintén sztrókot kapó, most 60 éves Kulka János csodával határos gyógyulása ad nekik erőt.

„Jóska nagyon akar fejlődni, gyógyulni, csak ez nem olyan egyszerű, nem olyan gyors, mint szeretnénk” – kezdte a Blikknek Zsuzsa asszony.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy javuljon az állapota, de ez egy nagyon csúnya betegség. Kulka művész úr többször mesélt már arról, hogy ő min ment keresztül, hogyan gyógyult meg, hogyan küzdött. Nemrégiben is adott interjút egy lapnak, azt együtt elolvastuk Jóskával, nagyon tanulságos volt. Sok erőt adott nekünk, mert látjuk azt, hogy kellő kitartással és akarattal még ebből a csúnya betegségből is ki lehet jönni” – mondta Zsuzsa asszony.

A humorista négy hónapnyi kórházi kezelés után, júliusban mehetett haza, azóta felesége viseli gondját. Mindennap jár hozzá egy ápoló, aki tornáztatja, mozgatja, de még az is meglehet, hogy további segítséget vesznek majd igénybe, hiszen a humorista gyógyulása akár évekig is eltarthat.

„Jóska 20 évvel idősebb, mint Kulka János, aki bár nem teljesen ugyanazon ment át, mint a férjem, de a beszédével neki is voltak gondok. A férjem kommunikációja lassabb, mint volt, de mindenről beszélget. Szeretnénk, ha az is visszaállni a régi formájába, dolgozunk rajta. Néha hezitál, keresi a szavakat, de máskor verseket idéz vagy énekel. Nagyon változó, de látjuk a színész úr példájából is, hogy sokat tud javulni az ember beszéde a sztrók után, ha dolgozik rajta” – mesélte a humorista felesége.

Sas József a gyógyulás mellett sem unatkozik, barátai, családtagjai, kollégái folyamatosan keresik, látogatják őt, ami nagyon sokat jelent számára. Reméli, hogy minél hamarabb visszatérhet a színpadra.

A napokban mutatták be a humoristáról szóló könyvet, a Sas József – A nemzet komédiása, amelyet Markos Zoltán írt. Sas sajnos nem tudott ott lenni a bemutatón, ám felesége és a lánya ott voltak. „A könyvbemutatón a lányommal és a kollégákkal, barátokkal voltunk jelen. Jóska még nem tudott volna eljönni. Bár nagyon jó lenne, nem gondolom, hogy a közeljövőben megjelenne Jóska nyilvános eseményen, de persze, reménykedünk” – mondta Zsuzsa asszony.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?