FÜLES

Fordulat Nótár Mary peres ügyében

Több mint három éve zajlik az énekesnő és egykori menedzsmentje között az a per, amelynek középpontjában Nótár Mary dalai állnak.
címkék:
  • Szerző: Buster

A kiadó ugyanis úgy véli, hogy Nótár Mary felmondása után is ők rendelkezhetnek a dalok játszásának jogaival, ezért eddig 14 dalt tiltottak le a zenelejátszó oldalakról. Az énekesnő ügyvédje most arról tájékoztatta a -ot, hogy a Szerzői Jogi Szakértői Testület szakvéleménye szerint Marynek joga van a szerződésbontás után szerzett slágerei fölött szabadon rendelkeznie.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„Fontos mozzanat a per szempontjából, hogy megérkezett az SzJSzT szakvéleménye, mely egyértelműen kimondja, hogy harmadik személynek nincs joga korlátozni ügyfelem szerzői jogait, vagyis nem tilthatja le az általa feltöltött dalokat a zenemegosztó portálokon. Vagyis nem lehet megfosztani Nótár Mary közönségét attól, hogy szabadon hallgathassák a dalait, pláne, hogy az érintett szerzemények a kiadó és közte lévő jogviszony megszűnése után születtek. Ez persze nem tekinthető ítéletnek, hiszen az a bíróság feladata, de annyi biztos, hogy nőttek az esélyeink”

- mondta lapunknak dr. Szilágyi Roland.

Nótár Mary örömmel fogadta a számára kedvező fordulatot.

Lelkileg nagyon megviselt az elmúlt három év, de bíztam benne, hogy a közönségem szeretete kitart úgy is, hogy csak a koncerteken hallhatják a dalaimat. A tiltásokkal komoly veszteség ért, hiszen volt olyan dalom, ami négy nap alatt elérte a félmilliós nézettséget, mielőtt eltűnt az internetről”

- nyilatkozta az énekesnő.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?