SZTÁR

Nem teljesülhetett Jolika néni utolsó kívánsága

Szilágyi István özvegye a Ripostnak nyilatkozott utoljára. Halála előtt a kórházban fekvő Jolika néni azt is elmondta, hogy mi az utolsó kívánsága.
  • Szerző: Ripost

Szombat reggel elhunyt Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. Jolika néni kívánsága már nem teljesülhetett, mert a szervezete szombaton reggel 6 órakor adta fel a harcot. A hírt segítője közölte a közösségi médiában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tragikus nap óta Szilágyi István özvegye arra vágyott, hogy még egyszer láthassa a fiát.

Szilágyi István özvegye súlyos daganatos betegséggel küzdött. Az utóbbi időben kórházban ápolták az idős asszonyt. Jolika néninek egyetlen kívánsága volt: szeretett volna találkozni a fiával, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert azzal vádolják, hogy tavaly májusban brutális kegyetlenséggel megölte az édesapját.

Szilágyi István özvegye, Jolika néni, ha nem is bocsátott meg a fiának, az első perctől kezdve minden nyilatkozatában elmondta, hogy a tette ellenére szereti Pétert. Éppen ezért minden vágya az volt, hogy találkozhasson a fiával. Jolika néni kívánsága csak ennyi volt, eddig az tartotta benne a lelket, hogy ha máskor nem is, de a bíróságon viszontláthatja Pétert. Az ügyvéd is azért küzdött, hogy teljesíteni tudják az utolsó kívánságát.

„Nagyon örülnék, ha találkozhatnék a fiammal. Tudom, hogy óriási bűnt követett el, de nem tudok mit tenni, mégiscsak a gyermekem, a vérem… Remélem, kérvényezhetjük a találkozót, és ha megkapjuk a szükséges engedélyeket, hosszú hónapok után végre újra láthatom Pétert!”

– nyilatkozta lapunknak Jolika néni.

A hőn áhított találkozás sajnos már nem történhetett meg.

Az ügyvéd mindent megpróbált, hogy teljesülhessen Szilágyi István özvegyének az utolsó kívánsága

„Kérelmet írunk az ügyészségnek, melyben jelezzük, hogy a gyanúsított édesanyja, aki egyben a sértetti jogutód is, szeretne találkozni a fiával” – mondta lapunknak az asszony ügyvédje, dr. Tran Dániel. „Méltányosságot kérünk arra hivatkozva, hogy ügyfelem súlyos beteg és talán utoljára találkozhat a fiával. A jelenlegi helyzetben sajnos arra sok esélyt nem látok, hogy a személyes kontaktust engedélyezik, hiszen a látogatás hivatalosan szünetel. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy videókapcsolaton keresztül láthatják majd egymást és beszélni is tudnak egymással...”

– nyilatkozta a -nak Joli néni ügyvédje, aki Péter ügyvédjével is felvette a kapcsolatot, hogy együttes erővel próbálják meg még időben összehozni a „találkozást”, tekintettel az asszony súlyos állapotára.

 

Nem örököl a gyilkos fiú

Péternek a jog szerint akkor sem lesz hova hazatérnie, ha végül tettéért nem kap tényleges életfogytiglani büntetést és majd elhagyhatja a börtönt. A romos XVII. kerületi házat nem örökölheti, mivel a szülőgyilkosság eleve kizárja az örökösök köréből. Ennek értelmében Jolika néni után a külföldön élő unokájára száll majd az ingatlan, amit azonban sokmilliós adósság terhel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?