SZTÁR

„Nem akarok zavarni” – megható, saját magának írt gyászjelentést a zeneszerző

Megható szavakkal búcsúzott családjától és barátaitól.
  • Szerző: Ripost

Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone. A hétfőn egy római kórházban elhunyt 91 éves zeneszerző írását kedden közlik az olasz napilapok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni” – olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.

A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne. „Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni”.

Róma, 2020. július 6.
Giorgio Assumma ügyvéd megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselõinek a római Bio-Medico Campus kórház elõtt, ahol a kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzõ 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án.
MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját. „Remélem, tudják, mennyire nagyon szerettem őket.”

Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg. „Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm” – írta a zeneszerző.

Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét. Időpontot nem nevezett meg.

Róma, 2020. július 6.
Giorgio Assumma ügyvéd(k) megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselõinek a római Bio-Medico Campus kórház elõtt, ahol a kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzõ 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án.
MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Morricone utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy.

„A Tante pietre a ricordare című négyperces mű nagyon megindító és ez az utolsó alkotás, melyet Morricone a halála előtt befejezett” – közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház.

Amszterdam, 2020. július 6.
A 2016. február 21-én készült képen Ennio Morricone kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzõ, karmester vezényel az amszterdami Ziggo Dome-ban. Ennio Morricone 2020. július 6-án, 91 éves korában elhunyt.
MTI/EPA/ANP/Paul Bergen

Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?