SZTÁRDZSÚSZ

Ilyen még nem volt: Erre készül a legendás magyar zenész

Komoly kihívás elé néz Müller Péter Sziámi és zenekara, hiszen korábban soha nem adtak még ilyen jellegű koncertet.
  • Szerző: Buster

Hétfőn este az A38 Hajó színpadára a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar lép, amely egyszerre innovatív és hagyományőrző alkotócsoport. Az M2 Petőfi TV aznapi Akusztik műsorában első ízben ad a zenekar egy teljes akusztik koncertet.

Fotó: YouTube

„Nagyon izgalmas kihívás volt ez, bár korábban is „akusztikoztunk' néhány dal erejéig, de egy komplett koncertnyi szám próbára tett minket. Máshogyan kell fogalmazni mindent” - kezdte Kirschner Péter, aki elárulta, hogy szereti ezt a hangzást, hiszen nem lehet elbújni az effektek és az elektronikus trükkök mögé, hanem minden hangnak igaznak kell lennie. „A dalok többsége még nem szólalt meg így. Azt, hogy melyik dalokat játsszuk, a természetük szerint választottuk ki, abban bízva, hogy működni fognak egy teljesen más megszólalásban is. Külön kiemelném a Katasztrófa című dalt akusztikus gitárral, ukulelével és Másik János elképesztő zongoraszólójával.”

Müller Péter Sziámi azt is hozzátette, hogy ő legalább annyira szereti ezt a hangzásvilágot, mint a hangosítottat, hiszen ritkán adatik meg egy rockzenekarnak, hogy helyet kapjanak a dalokban olyan finomságok, mint például a minőségi zongorahangzás. Azt is elárulta, hogy miként készültek a mostani felvételre: Kirschner Péter újragondolta a kiválasztott dalok hangzását. Játszottunk már színházi körülmények között is, tudjuk, mi szól jól és mit hogyan kell áthangolni az alkalomra, de erre a koncertre külön próbáltunk. Új elem volt a Cseh Tamás adaptáció és a Péter által már említett Katasztrófa akusztikus változata” – mondta az énekes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?