Létrehozva: 2020.03.18.

Micsoda csapat! Íme, a Magneoton Fonogram jelöltjei!

2020-ban 18+1 kategóriában ítélik oda a hazai zenei élet legfontosabb díját, a Fonogramot. A magyar Grammyként is emlegetett elismerést közel harminc éve kapják meg különböző zenei stílusok képviselői a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől. 2020-ban sem marad el a szakmai díjak átadása, azonban megújult, interaktív műsor formájában követheti a közönség az eseményeket.

Szerző RIPOST

Április elején, a Fonogram-nap keretében online videók formájában derül fény a győztesekre, a www.fonogram.hu weboldalon.

Idén elindult az #azévslágere közönségszavazás is, A MAHASZ a Hivatalos magyar slágerlistákat minden héten publikáló slagerlistak.hu csapatával közösen állította össze azt a 40-es listát az elmúlt évben népszerűvé vált dalokból, amelyek közül azevslagere.slagerlistak.hu oldalon választhatják ki a kedvencüket a zenekedvelők. A nyereményjátékkal egybekötött szavazás győztese kapja „az év hangfelvétele” Fonogram-díjat.

A 26 tagú zenei szakamberekből, zenészekből és újságírókból álló zsűri pedig több mint 800 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5 legerősebb jelöltjét. Az 5 legjobba jutott előadó közül kerülnek ki a második forduló szavazatai alapján a győztesek.

A Magneoton büszkén jelentheti be számos kategóriában a legjobbak közé jutott előadóit! Alább olvashatjátok, kiknek tudtok szurkolni, hogy átvehessék 2020-ban az elismerést.

Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában ÁKOS – (50 / Kezdhetünk újabb évadot / Idősziget), az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele mezőnyben DR BRS (Tűzvarázsló (x Király Viktor) / Ma jól vagyok (x Jazz+Az) / Koccintós (x Varga Viktor feat. Biga) / Hol van az a lány (x Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck) versenyeznek. Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában ZOLI VEKONY (Moments (feat. James Cash) / Closer To Me) a kiadó jelöltje, az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele mezőnyben pedig MAJKA (Hidegvérrel (x Essemm) / Supersonal 2 (és a Ők).

Az év felfedezettje kategóriába DR BRS és Berkes Olivér is bekerült.

A külföldi előadók mezőnyében JAMES BLUNT „Once Upon A Mind” albuma versenyez a az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele

AVA MAX –(Freaking Me Out / Torn / Sweet But Psycho / So Am I) és DUA LIPA (Don't Start Now / Future Nostalgia / Swan Song / Kiss And Make Up (& BLACKPINK) lehet, az év külföldi alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele versenyzői között a GORILLAZ (The Now Now) és a TWENTY ONE PILOTS (Trench).

Az év külföldi elektronikus zenei albuma vagy hangfelvételei közül tarolhat DAVID GUETTA ( 7 / Stay (Don't Go Away) [feat. Raye] / Never Be Alone (& MORTEN feat. Aloe Blacc) / Say My Name (Bebe Rexha & J Balvin) vagy ROBIN SCHULZ (Speechless (feat. Erika Sirola ) / All This Love (feat. Harloe) / Rather Be Alone (feat. Nick Martin).

Az év külföldi rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele mezőnyben esélyes CARDI B (Invasion Of Privacy). Az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele a SKILLET (Victorious) vagy a nemrég budapesten koncertező SLIPKNOT (We Are Not Your Kind) lehetnek.

A közönség az #évslágere kategóriában is jó néhány magneotonos dalra szavazhat:

Ákos – Felemel, Ákos – Nem kell más vigasz, Curtis – Lehetne újra február, DR BRS x Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck – Hol van az a lány, DR BRS x Király Viktor – Tűzvarázsló, DR BRS x Varga Viktor feat. Biga – Koccintós, Majka x Curtis x Király Viktor – Füttyös, Rúzsa Magdolna – Aduász, Rúzsa Magdolna – Mona Lisa.

 

 

 

 

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Tesla: mégis jön a „megfizethető” kisautó jövőre

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?