SZTÁRSZERENCSE

Méregdrága hegedűt kapott ajándékba Mága Zoltán, mutatjuk a képeket

A hegedűkészítés városában, Szászrégenben koncertezett Mága Zoltán, és mi mást kapott volna ajándékba, mint egy nagy értékű mesterhegedűt. A művész azonnal el is játszott egy virtuóz dalt rajta, és megígérte, hogy fog vele koncertezni, és csak abban az esetben árverezi el, ha egy beteg gyereknek szüksége van anyagi segítségre.
  • Szerző: Ripost

Mága Zoltán száz állomásos templomi jótékonysági koncertsorozata keretében másodszorra tért vissza Erdélybe. Karitatív missziójával most olyan településeket is érint, ahol eddig még nem koncertezett. Az egyedülálló hangversenysorozata így jutott el az 1781. június 8-án felszentelt szászrégeni római katolikus templomba, ahol zsúfolásig megtelt a helybéliekkel Isten háza. A koncerttel a művész az idős, szegénységben élő, vagy szociális krízishelyzetben lévők, krónikus és gyógyíthatatlan betegeket és haldoklókat gondozó és segítő Diakónia Keresztyén Alapítványt támogatta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hegedűgyártás városában mi mást kaphatott volna a hivatalos köszöntések után, mint egy mesterhegedűt?

A város nevében Simon Nándor hangszerkészítő mester egy Cremonában is kiállított és díjat nyert mesterhegedűt adott neki ajándékba.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész meghatódva az ajándékba kapott gyönyörű mestermunkán, ki is próbálta a hangszert, és a katolikus templom közönségének eljátszotta rajta Dinicu: Pacsirta című virtuóz szerzeményét, melyet a közönség hatalmas vastapssal és ovációval fogadott. Mága megígérte: a csodás kezdetnek lesz folytatása, több koncertet is adni fog a hangszerrel.

Hozzátette: kapott már ajándékba mesterhegedűt, többek között a Budapesten élő és alkotó Rácz Pál hangszerkészítőtől, aki számos rangos világversenyt megnyert már vonós hangszereivel, és ezeket a hangszereket volt, hogy jótékony céla elárverezte. Ha egy kisgyermek életét kell megmenteni, akkor egy percig sem gondolkodik, és „vándorhegedűként” árverésre bocsátja a csodálatos hegedűket, hogy a lehető legnagyobb támogatással és gyorsasággal tudjon segítséget nyújtani egy reményteljes életért.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?