LOVE

Woody Allen lerántja a leplet volt párjáról: össze-vissza verte a gyerekeit

Woody Allen új önéletrajzában más megvilágításba helyezi a mostohalányához fűződő kapcsolatát.
  • Szerző: Ripost

A heves tiltakozások ellenére váratlanul, sőt a tervezettnél hamarabb megjelent hétfőn az Egyesült Államokban az örökbefogadott lánya zaklatásával vádolt Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer és színész, Woody Allen önéletrajzi könyve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A könyvben a rendező beszél arról, hogyan szeretett bele a mostohalányába, akit később feleségül is vett. De egy jó adag pocskondiázás is van az írásban.

Woody Allen és felesége, Soon Yi – Fotó: AFP

Mia Farrow fogadta örökbe Soon-Yi-t, a lány így került kapcsolatba Woody Allennel, aki egykor a színésznő élettársa volt. Egészen 1992-ig tartott a kapcsolatuk, a színésznő ugyanis ekkor megtalálta azokat a meztelen képeket, amelyeket a rendező készített Soon-Yi-ről.

Allen állítja, sosem volt felhőtlen a viszony Soon-Yi és anyja, Mia Farrow között. A rendező egyenesen erőszakosnak és mérgezőnek írja le Farrow-t, aki szerinte folyton megalázta és elhanyagolta örökbe fogadott lányát.

Allen azt állítja, egyetlen gyerek volt, akit „a megszállottságig istenített” Farrow, mégpedig a fiuk, Ronan. Allen azzal is meggyanúsította a színésznőt, hogy szexuálisan zaklatta a gyereket. (Ez utóbbi állítás azért érdekes, mert Farrow a közelmúltban éppen Allent vádolta meg azzal, hogy zaklatta Dylan nevű lányukat.)

A rendező arról is lerántotta a leplet, hogy Farrow borzalmasan bánt vér szerinti és örökbe fogadott gyermekeivel is. A filmrendező szerint egykori kedvese leginkább azért adoptált gyereket, mert ez nemes gesztusnak tűnt a társadalom szemében, de valójában nem szeretett foglalkozni a kicsikkel.

„Soon-Yi-t reménytelenül ostobának tartotta Mia. A gyerekeiről nem tudott semmit, nem is ismerte őket egyáltalán, a sajtóban mégis úgy szerepelt, mintha valamilyen szuperanya lenne. Én meg csak hallgattam. Amikor Soon-Yi eltörte a bokáját az iskolában, Mia nem akarta orvoshoz vinni. Azt mondta, menjen egyedül, de röntgent ne csináljanak, mert az túl drága – emlékezett vissza Allen. De azt is elmesélte, hogy Mia Farrow hajkefével, telefonnal és egy kerámia nyúllal is megverte a lányát.

Woody Allen és Soon-Yi kapcsolata először csak baráti volt. Ez akkor változott meg, amikor Soon-Yi már egyetemista volt, 21 éves. Az első csók után még hosszan kerülgették egymást, mindkettőjük számára furcsa volt a helyzet.

„Sokan és sokszor feltették már a kérdést, hogy tudva, hogy ez lett a vége, hogy ilyen vihart kavarunk, akkor nem kívánom-e, hogy bár ne ismertem volna meg Soon-Yi-t. De csak egy válaszom van: újra megtenném, egy pillanatnyi gondolkodás nélkül.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?