LOVE

Fény derült a titokra, világhírű séf udvarolt Medveczky Ilonának

Földes József, a sztárok ismert séfje emlékére nyitottak éttermet. Régi barátai és kollégái mellett múzsája, Medveczky Ilona is részt vett az ünnepségen.
  • Szerző: sv

Földes József a 80-as és a 90-es években a hazai gasztronómia életének egyik kiemelkedő alakja volt, aki hazánkban és világszerte is népszerűsítette a magyar konyhát. A kor nagy szállodáinak volt vezető séfje, főztjéért olyan hírességek rajongtak, mint Roger Moore, Liz Taylor vagy Jimmy Carter.

A világhírű séf emlékét ma már fia, Földes Tamás, tulajdonostársaival, Drahos Józseffel és Szabó Attilával őrzi, hiszen közösen vezetik Földes Józsi éttermét, amely hatalmas népszerűségnek örvend. Nem csoda hát, hogy a cég új egységeket nyitott, aminek legújabb tagja, a Földes Józsi Bisztrója Bazilika névre hallgat. Az étterem megnyitóján olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Szekeres Adrien, Fodor Zsóka, Csongrádi Kata és Medveczky Ilona. Bár a meghívottak többsége ismerhette személyesen is Földes Józsefet, Medveczky Ilonát különleges barátság fűzte a séfhez.

Józsihoz ezeréves barátság fűzött, nagy hódolom volt.

A legnagyobb szállodáknak és éttermeknek volt a vezető séfje, és ha tehettem, rendszerint ellátogattam hozzá, hiszen amellett, hogy kitűnő ételeket készített, szinte minden kívánságomat is teljesítette" - mesélte lapunknak az érdemes művész, aki nagyon örült, hogy egy újabb étterem is megnyitotta  a kapuit.

Csodálatos volt a rendezvény, nagyon jól éreztem magam, az ételek is elképesztően finomak voltak. Ugyanazok a házias ízek, amiket Józsitól megszoktam.

Ráadásul mivel mindent szerettem volna megkóstolni, ezért egy tálba mertem magamnak zöldborsó- és zöldbabfőzeléket, spenótot és rántott csirkemellet" - árulta el Ilona.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?