LOVE

Jelnyelven hallgat zenét Weisz Fanni

Több mint hét év után is irigylésre méltó Weisz Fanni és férje szerelme. A házaspár legszívesebben mindent együtt csinál, még zenét is együtt hallgatnak. Ebben az sem akadályozza őket, hogy Fanni siketként nem hallja közvetlenül a zenét.
  • Szerző: ripost

Weisz Fanni és Hajmásy Péter időről-időre bepillantást enged a követőinek élete egy-egy mozzanatába. A minap, amikor közösen zenét hallgattak, Péter jelnyelven mondta el kedvesének a dal szövegét, ami történetesen egy szerelmi vallomás volt.

Fotó: Markovics Gábor

A megtudta, hogy ez náluk egyáltalán nem ritka, hiszen az ember nem csak a dallamon keresztül élvezheti a zenét.

„Ha szerelmes számot hallok, olyat, ami tényleg romantikus és van valami mondanivalója, akkor jelnyelven elmondom neki, hogy ő is tudja, miről van szó. Nyilván a magyar dalokat egy fokkal könnyebb rögtön elmagyaráznom Fanninak, mint a külföldieket. Ha látja a kocsiban vagy a tévében egy dal címét, általában megkérdezi, miről szól, és én eljelelem” – mondta el a -nak Péter, aki csodálja gyönyörű feleségét, amiért nem hallóként sem okoz gondot számára a zenehallgatás.

„Bár Fanni siket, a hangos zenének érzi a basszusát, és mivel nagyon jó a ritmusérzéke, hallókat megszégyenítő ügyességgel táncol rá. Ha pedig halkabb a zene, megnézi, hogy a többiek hogyan táncolnak, mozognak, és felveszi a ritmust. A kedvenc közös számunk Carameltől a Te vagy a világ. Ha kedveskedni akarok neki, akkor eljelelem Fanninak a szövegét, amiből ő azonnal tudja, melyik dalra gondolok” – árulta el a büszke férj.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?