LELKIZŐ

Víziszonya lett a gyásztól a színész özvegyének

Hat éve nincs velünk a színészóriás, ám a felesége a mai napig képtelen feldolgozni, hogy nincs többé...
címkék:
  • Szerző: B.M.

Közel hat év eltelt a tragédia óta, ennek ellenére Bujtor István özvegye, Ju­dit­­ ma is elcsukló hangon képes csak beszélni férjéről. Annyira elevenen él benne a színész, hogy még a magyar tengert is képtelen látni, mert a szörnyűségre emlékezteti.

"Maga a Balaton nem túl kellemes emlék.

Amióta István elment, nem mentem bele a vízbe, és még hajón sem ültem.

Ez örökre így marad, mert ez a fejezet számomra lezárult" - árulta el a Borsnak az asszony.

Judit egyébként igyekszik elvonni a figyelmét a mérhetetlen fájdalomról, és a munka mellett kártyázik, teniszezik és a színész unokáival tölti az időt. Az asszonynak fontos, hogy foglalkozzon azokkal az emberekkel is, akik közel álltak férjéhez, ezért Kern András is rendszeresen szerepel a Bujtor-színpadon, amit Judit vezet.

Óriási sikerrel viszi Bujtor István álmát a színészóriás özvegye. Az asszony telt házas előadásokkal tölti meg a Balaton legszebb színpadát, a Bujtor István Szabadtéri Színpadot Tihanyban, melybe egykor férje fogott bele.

"Sajnos hat éve, amióta a férjem nincs velem, egyedül csinálom a Tihanyi Szabadtéri Játékokat. Az emberek nemigen tudják, hogy én vettem át, mert igyekeztem a háttérben maradni. Ennek a színpadnak István neve a védjegye, csakis színvonalas előadások kerülhetnek a közönség elé. Idén például 23 előadásunk lesz. Büszke vagyok rá, hogy méltó módon emlékezhetünk a férjemre, és hogy ilyen sokan ápoljuk az emlékét. A gyermekeivel na­gyon jó viszonyt ápo­lok, szakmai ta­nácsokkal is ellátnak."

Az Ötvös Csöpi filmek népszerű főszereplőjéről egyébként Gesztesi Károly akar filmet forgatni. Õ éppen pár napja jelentette be, hogy a forgatás megkezdését minimum fél évvel elhalasztja, hiába jött össze rá a pénz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?