LELKIZŐ

Virtuózok: Valóra váltották a tehetséges kisfiú álmát

Kiss Zoli, a Virtuózok legfiatalabb korcsoportjának apró sztárja megkapta élete első saját hegedûjét. A család szûkös anyagi helyzete miatt a versenyen még kölcsön hangszerrel játszott, de így is a legjobb három közé került.
  • Szerző: Ripost

Kiss Zoli a Virtuózok egyik döntőjén árulta el: neki még saját hegedűje sincs. „Kölcsönhegedűvel játszik, a vonót is tanárnőjétől kapta” – mesélte akkor lesütött szemmel a kisfiú édesanyja, Nyári Edit. A család rendkívül nehéz helyzetben él, Zolit édesanyja apa nélkül neveli. „Ha én bármit kérhetnék, egy saját hegedűt kérnék a fiamnak. Folyamatosan dolgozom, de most édesanyámmal, és a testvéremmel lakunk együtt” – mesélte akkor a Zoli anyukája.

Ösztöndíjat is kaptak

A dolgok karácsony előtt kezdtek el jobbra fordulni. A családnak akkor Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter ígérte meg a segítséget, amit e hét csütörtökön teljesített is.

„A hegedű ne csak a szívedben legyen, hanem a táskádban is”

– mondta a miniszter a zenészpalántának, amikor átnyújtotta neki hangszerét. A Virtuózok ötletgazdája és producere, Peller Mariann még tavaly indította útjára a Kis Virtuózok Alapítványt. „Célkitűzésünk, hogy oktatóprogramot, tanulmányi és nemzetközi versenyre eljuttató ösztöndíjat, és hangszert adjunk a hozzánk eljutó fiatalok részére” – nyilatkozta a műsor producere, aki azonnal be is váltotta ígéretét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?