LELKIZŐ

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról, szobrot is állítanak – megszólalt a velemi polgármester

A velemi polgármestert, Bakos Lászlót nagyon megrendítette a színésznő péntek reggeli halálhíre.
  • Szerző: Doris

Törőcsik Mari imádta a Vas megyei Velem községet, több évtizede élt a településen, aminek a díszpolgárává is választották 2018-ban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról, szobrot is állítanak – megszólalt a velemi polgármester

Fotó: Markovics Gábor

 

A tragikus hír után a megkereste Bakos Lászlót, Velem polgármesterét, hogy megtudjuk, terveznek-e szobrot állítani a legendás színésznő tiszteletére. Megtudtuk, hogy a 85 éves korában elhunyt színésznő szobrot kap, sőt, utcát is neveznek el róla!

„Mindenképp szeretnénk méltó emléket állítani neki Velemen. Szobor is készül róla, valamint egy utcát is elnevezünk Mariról. Én azért Marizom, mert tegező viszonyban voltunk. Négy éve költöztem Velembe, 2019-ben lettem polgármester, már akkor novemberben felköszöntöttem a 81. születésnapján. Tavaly, amikor 85 éves lett, a vírushelyzet miatt nem akartam bemenni hozzá, de ő személyesen felhívott és ezt mondta: mi az, hogy nem jössz be?” – emlékezett vissza megrendülten a polgármester, akit nagyon mélyen érintett Törőcsik halála.

Fotó: Markovics Gábor

„Végül tavaly is meglátogattam, maszkban és minden óvintézkedést betartva. Ezek az emlékek örökre nyomot fognak hagyni bennem. A gondozója mindig mondta, hogy menjek gyakrabban, mert a Mari nagyon szeret engem, mindig viccelődök, vidámságot csempészek a mindennapjaiba. Ahogy az időm engedte, mentem is” – emlékezett vissza Bakos László.

A polgármester épp üzleti úton van, ő is reggel kapta a tragikus hírt. Nagyon lesújtotta, azt mondta, alig találja a szavakat.

Azt, hogy pontosan milyen lesz Törőcsik Mari szobra, még nem lehet tudni, de az biztos, hogy méltó lesz a színésznőhöz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?