LELKIZŐ

Ezért nem szedheti többé a kísérleti szívgyógyszert Torgyán József özvegye

Cseh Máriának tudomásul kellett vennie az orvosok döntését.
  • Szerző: Doris

A négy éve elhunyt Torgyán József özvegye, Cseh Mária kisebb félelemmel készült a politikus február 12-i emléktábla avató ünnepségére. Nem volt benne biztos, hogy a szíve bírni fogja az izgalmakat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Torgyán József özvegye nem szedheti a kísérleti szívgyógyszert

Cseh Mária elhunyt férje emléktábla avatásán (Fotó: Ripost / Keller Mátyás)

Kiderült ugyanis, hogy már nem szedheti azt a kísérleti szívgyógyszert, ami korábban valósággal csodát tett a szívelégtelenségével.

„Féltem kissé a pénteki ünnepségtől, mert éppen abba kellett hagynom a kísérleti gyógyszer szedését, és egy hónapig semmilyen gyógyszert nem kapok a szívelégtelenségre. Erre azért van szükség, hogy ez a gyógyszer kiürüljön a szervezetemből. Február 26-án kell visszamennem az orvoshoz, akkor felírnak egy teljesen újat. Nem tagadom, érzem a különbséget. Amióta nem szedem az előzőt, jóval fáradékonyabb vagyok” – árulta el a -nak az egykori operettprimadonna, aki 2018-ban esett át életmentő szívműtéten, miután egy általános kivizsgáláson rendellenességet fedeztek fel a szívén, és azonnal meg kellett műteni.

Marikán azonban egyáltalán nem látszott a pénteki ünnepségen, hogy már nem szedheti a kísérleti pirulákat, energikus volt, mint mindig.

Hűen őrzi férje emlékét

Az egykor ünnepelt színésznő azt is elárulta a -nak, hogy egy mellszobrot is terveznek Torgyán József emlékére, sőt, ha minden jól megy, egy dokumentumfilm is készül a politikus életéről.

Torgyán József özvegye hűen őrzi férje emlékét

Mária gyakran jár ki a temetőbe Torgyán József sírjához (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„A férjem annyira szerette az embereket, hogy megérdemli, hogy megőrizzük az eszmeiségét, a gondolatait. Nagyon fontos volt neki, hogy ne legyen akkora különbség a város és a vidék között, hogy a vidéket felzárkóztassa. Én nap mint nap azon fáradozok, hogy továbbvigyem az ő örökségét. A szobrot a tervek szerint a Vajdahunyad várában, a Mezőgazdasági Múzeum épületénél szeretnénk felállíttatni. A dokumentumfilm ötlete pedig a fiunktól, dr. Torgyán Attilától származik, akinek rengeteg anyaga van az édesapjáról. Nagyon szeretnénk egy filmet róla, de hogy ez mikor valósul meg, az még a jövő zenéje. A márványtábla és az, hogy a férjemnek sírköve van, dr. Kelemen Lászlónak, ügyvéd úrnak köszönhető. Ő még ügyvédbojtár volt akkor, amikor a férjem már ügyvédként dolgozott az Újpesti ügyvédi munkaközösségben, nagyon jó barátok lettek. A férjem halála után László létrehozta a Torgyán József emlékére alapítványt, és azóta is rengeteget segít. A márványtábla egyébként Széri-Varga Géza szobrászművész munkája” – mesélte Marika.

A Torgyán-villában még mindig áll a karácsonyfa

A tágas nappali egyik sarkában még mindig ott áll az a terebélyes műfenyő, amit Torgyán József és özvegye, Cseh Mária együtt díszített fel 2016 karácsonyán, amikor utoljára töltötték együtt a szeretet ünnepét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?