LELKIZŐ

Társulata közölte a megrázó hírt: elhunyt a magyar színész

A színész nyugdíjba vonulása után is részt vett társulata és Sepsiszentgyörgy életében.
  • Szerző: Ripost

Pénteken hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja, közölte a társulat. A főiskola elvégzése után 1971-ben szerződött a sepsiszentgyörgyi színházhoz, ahol száznál is több szerepben láthatta őt a közönség az elmúlt évtizedek alatt. Ereje teljében még sokáig élvezhette volna a nyugdíjas éveket családja körében, ha nem szól közbe a sors – írja a Maszol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Veress László 1945-ben született Kolozsváron, 1967–1971 között a Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskolán tanult, majd Sepsiszentgyörgyre szerződött, ahol első szerepében egy felháborodott nézőt alakított Aurel Baranga Miniszter a barátom című darabjában. Azonnal belopta magát a közönség szívébe, és ezzel egyidőben a társulatnak is oszlopos tagjává vált, hisz a legelső szerepétől 2012-ig nem volt olyan év, hogy legalább két új produkcióban ne kapott volna szerepet, de olyan évadok is voltak, amikor minden előadásban játszott.

Sepsiszentgyörgyi munkája mellett más erdélyi színházaknál is örömmel vállalt szerepeket, több előadásban is játszott a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháznál és a Kézdivásárhelyi Városi Színháznál. Színházi szerepei mellett alkalmi fellépőként, műsorvezetőként, humoros jelenetek előadójaként is nagyon sok rendezvényen közreműködött a városban, a bábszínház megalapítása előtt különösen szívén viselte a mesedarabok sorsát. Hivatalosan 1999-ben vonult nyugdíjba, de továbbra is aktívan részt vállalt a színház és a város életében is.

Veress László temetése november 12-én, kedden 13 órától lesz a sepsiszentgyörgyi római katolikus temetőben, részvétfogadásra a szertartás előtt egy órával kerül sor.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?