LELKIZŐ

Sztárok a depresszió rabságában

A híres emberek élete nem csak siker, csillogás és vidámság, néha a poklok-poklát élik meg.
  • Szerző: Ripost

A napokban kiderült, hogy a nagy nevettető, Kőhalmi Zoltán, súlyos depresszióval küzd, ezért pszichológushoz jár. De nem ő az egyetlen híresség, aki miközben másokat szórakoztat, a lelke mélyén a démonaival küzd.

Van, akinek sikerült meggyógyulnia, de sajnos akadnak olyanok is, akiknek meg kellett tanulniuk együtt élni a pánikrohamokkal.

Tóth Vera és húga, Gabi

Az énekesnők, fiatal koruk ellenére számos nehézségen vannak túl. Korábban depresszió és pánikbetegség nehezítette az életüket. Először Veránál alakult ki kiégés-szindróma, majd Gabi is átvette a szorongásos tüneteket, pánikbeteg lett.

Egy fellépésről jöttünk haza, és egy nagyon erős pánikrohamot kaptam. Mentőt kellett hívni az út szélére. Nem kaptam levegőt, szúrt a mellkasom. Úgy éreztem, meghalok” – mesélte Gabi a Lakástalkshow című műsorban. A két testvér végül egymás segítve gyógyult ki a betegségből, ma pedig boldogabbak, mint valaha.

Győzike

Gáspár Győző évekkel ezelőtt megjárta a pszichiátriát is, súlyos pánikbetegséget és depressziót okozott nála a siker. Az utcára is alig mert kilépni, gyógyszereket szedve vegetált. Adócsalásos botránya idején szokott rá a pirulákra, amiket még most sem tudott letenni. „Az az igazság, hogy nagyon súlyosan gyógyszerfüggő vagyok. Már nem tudom letenni. Gyakran túladagolom magam, olyankor a világomról sem tudok” – árulta el az Esti Frizbiben, akit már főnökei is figyelmeztettek: kérjen segítséget.

BB Évi

Évi elsőként nyerte meg a Big Brothert, az ország kedvence volt. Az ismertséggel azonban nem tudott mit kezdeni. Először a pénze egy részét herdálta el, végül teljesen összeomlott.

Két kisfia született, az elsőt, Jancsikát, nagynénje neveli, második gyermekét viszont soha nem láthatta: örökbe adták. Az egykor kedves, jószívű lányból mára zavart ember lett. Pszichiátriai kezelés alatt áll.

Nóci

Czifra Noémi a kétezres évek elején ünnepelt sztár volt, mégis már három öngyilkossági kísérlete volt. Legutóbb 2012-ben akart gyógyszerekkel véget vetni az életének, pedig ekkor már egy gyermek édesanyja volt. Elmondása szerint nem találta a helyét a világban, már a szerettei kedvéért sem tudott vidám és önfeledt lenni.

A gyógyszerfüggőség és az alkoholproblémák következtében autóbalesetet szenvedett, de erőt vett magán: meggyógyult, és azóta másodszorra is édesanya lett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?