LELKIZŐ

Szívszorító vallomást tett Antal Imre örököse

Jenei József betegséggel és anyagi gondokkal küzd. Bevallotta, hogy nagyon kétségbe van esve.
  • Szerző: Ripost

Tizenegy éve temették el Antal Imrét, a zongoristából lett műsorvezetőre máig jó szívvel emlékeznek a tévénézők, legendás műsora, a Szeszélyes Évszakok epizódjait rendszeresen ismétlik. Imre távozása óta barátjának és örökösének, Jenei Józsefnek egyre csak mélyül a sorsdrámája.

A nehéz körülmények között élő férfi évek óta nem járt a temetőben sem. "Három éve voltam legutóbb Imruskám sírjánál, pedig nagyon szeretném alaposan letakarítani, de nincs senki, aki odavigyen" – mesélte a Blikknek Jenei József, akit nemrégiben engedtek haza a kórházból.

"Van valami a szívemmel, most sem kapok rendesen levegőt, és már járókerettel is alig bírok közlekedni. A jobb lábamat is műteni kellene, mert két centit rövidült a combnyaktörésem óta. Már rá sem tudok állni. Nem akarok panaszkodni, de kétségbe vagyok esve. Bánt, hogy nyomorék lett belőlem."

A rokkantnyugdíjas férfi azonban még a kórházban is szellemileg sérült unokaöccséért aggódott, el tudja-e látni magát a téliesített nyaralóban, ahova költöztek, miután szentendrei házát elárverezték a közüzemi tartozások miatt. Ebben a házban gondoskodott a nagybeteg Antal Imréről is, amíg a Hospice-házba nem került. A legendás tévésnek ugyanis egy előnytelen eltartási szerződés miatt el kellett hagynia pesti lakását.

Jenei egy ideig abban bízott, hogy mivel Antal Imre dalai után ő kapja a jogdíjat, legalább arra a bevételre számíthat, ám a tévés halála óta eltelt 11 évben csupán 13 ezer forintot „örökölt”.

Antal Imre Erkel Ferenc-díjas zongoraművészi pályafutásának az ujjbénulás vetett véget, majd szülei és nagynénje elvesztése után egyre magányosabbá vált. Barátságosságát, hiszékenységét sokan kihasználták, kiforgatva vagyonából a tévést, aki egy időben még a saját bankszámlájához sem fért hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?