LELKIZŐ

Szívszorító vallomás, súlyos betegséggel küzd a népszerű magyar színész

Nem adja fel a küzdelmet, sőt megpróbál a történtekből viccet csinálni. Fontos számára, hogy aktív maradjon.
  • Szerző: Ripost

Két éve még tünetmentes volt Ujlaki Dénes, a Magyar Filmdíj hétvégi díjátadóján azonban kiderült: nem múlt el a betegség. Visszavonuláson nem gondolkodik, sőt új bemutatóra készül.Nem adja fel a küzdelmet Ujlaki Dénes. A Katona József Színház 74 éves művészénél 2015-ben diagnosztizálták az általa csak „férfiráknak” hívott prosztatarákot. Bár két éve még a Borsnak optimistán nyilatkozott egészségi állapotáról, a hétvégén elárulta a lapnak: továbbra is küzd a betegséggel.

A színész szombat este az 5. Magyar Filmhéten megrendezett televíziós forgalmazású alkotásoknak járó Magyar Filmdíjon kapott elismerést az Agg színész című filmben nyújtott lehengerlő alakításáért. A művész a díj átvételekor meglepő köszönő beszédet mondott: "Formabontó leszek, és most lemegyek a színpadról, nem tu­dok állni, ugyanis évek óta egy súlyos betegséggel küzdök."

Az ünnepség után Ujlaki a Borsnak is megerősítette: nincs túl a veszélyen, de nem adja fel, a következő évadra is a Katona József Színházhoz szerződött.

"Próbálok belőle viccet csinálni, mit lehet tenni amúgy? Most írtam alá a szerződést jövőre a Katonába. Először arra gondoltam, hogy horgászom még egy kicsit a Balatonon, aztán rábeszéltek, hogy dolgozzak. Nem szabad otthon maradni egyedül, aktívnak kell lenni. Lélekölő lenne, ha azt érezném, valamitől feleslegessé válok."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?