LELKIZŐ

Szívszorító vallomás: ezért volt abortusza a sztárszínésznőnek

Az 50 éves színésznőt korábban többször is megerőszakolták, egyszer pedig baba is fogant a szörnyûségből.
  • Szerző: Ripost

Ashely Judd színésznő bevallotta, hogy egyszer abortusza volt, miután megerőszakolták. Azért döntött a baba elvetetése mellett, mert kiderült, hogy a törvény szerint az erőszaktevővel megosztva kellett volna nevelnie gyermekét, ha a baba megszületik. Az apának ugyanis joga lett volna a gyermekfelügyeletre az állam törvényei szerint, annak ellenére is, hogy mit tett az anyával.

A sztár a női test fölötti uralomról szóló beszélgetésen emlékezett vissza a történtekre a csütörtökön, New Yorkban rendezett Women in the World (Nők a világban) konferencián. Ashley Judd egyébként azóta lett a nők jogainak hangos szószólója, hogy elsőként rántotta le a leplet Harvey Weinstein tetteiről.

Az abortuszról szóló feminista előadás moderátora Katie Couric volt, aki felidézte, hogy Ohio államban napvilágot látott egy törvényjavaslat, amely a művi vetélés határidejét a baba első szívveréséhez igazítaná, vagyis hat hetes terhesen már nem lehetne elvégeztetni a beavatkozást. Ez Couric A szolgálólány meséje című regény cselekményéhez hasonlította, amelyben a nőket szülésre kényszerítik.

Ekkor szólalt fel Judd is, aki elmondta, hogy Kentucky-ban elvégezték az abortuszt, ezért pedig nagyon hálás, ugyanis semmi esetre sem szeretné együtt nevelni a gyermekét egy erőszaktevővel – írja a Daily Mail.

És ezeket olvastad már?