Létrehozva: 2019.08.23.

Szívszorító részletek Szaxi Maxi haláláról, utolsó pillanatig élt a remény

A legendás zenész halálhíre megrendítette az országot, családja pedig a végsőkig reménykedett, de végül el kellett búcsúzniuk Szaxi Maxitól.

Szerző Ripost

Szaxi Maxi, azaz Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll legendás zenésze a napokban elhunyt, ezt lánya jelentette be.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Fekete Gyula, Szaxi Maxi, hosszú küzdelem után úgy döntött, pihenni tér. Köszönjük, hogy megtanítottál bennünket szívvel élni és oroszlánként harcolni!” – írta szerda esti közleményében a zenész lánya, a 41 éves Fekete Zita, aki az utolsó pillanatig hitt abban, javulhat édesapja egészségi állapota. Sajnos, erre alig volt esély.

Fekete vendéglátós zenészként, egy tengerjáró luxushajón kapott agyvérzést 2014 júniusában és az Északi-tengerről mentőhelikopter vitte egy észak-németországi klinikára. Azonnal megműtötték és mesterséges kómában tartották. Válságos állapotban szállították Budapestre, ahol kórházban, majd egy főváros közeli rehabilitációs központban kezelték.

Később állapota megengedte, hogy Fekete Gyula újra szentendrei otthonába kerüljön, majd volt felesége és lánya közösen ápolta a budapesti lakásukban. Az ágyhoz kötött zenészt szakápoló is felügyelte, de így az utolsó pillanatig szerettei körében lehetett.

„Zita az utolsó pillanatig bizakodott, és azt is a javulás jelének tekintette, amikor Gyuszi a korábbinál magasabbra emelte a bal kezét. A fia, Dániel tárgyilagosabban ítélte meg a helyzetet. Tudta, édesapjuk már sosem lesz ép ember, de ezt nem éreztette vele. Egész családja szeretettel és áldozatos gondoskodással vette körül” – tudta meg a Blikk a Hungária és a Dolly Roll dobosától, az 57 éves Zsoldos „Dedy” Gábortól, aki Szaxi Maxi fogadott rokona volt, szinte testvérként szerették egymást.

„Szinte fel sem fogtam, csak azt vettem észre, hogy folynak a könnyeim és kavarognak bennem az emlékek. Szaxi Maxi igazi sokszínű egyéniség volt. Zseniális és tehetséges, sokoldalú zenész. Kicsit bolondos, vidám, nagylelkű, segítőkész ember, csak mosolyogva és szeretettel tudok rá emlékezni” – fogalmazott közösségi oldalán az eMeRTon-díjas 71 éves Penczi Mária, azaz Dolly.

”Gyuszi szemeit látom magam előtt... Sajnos, beszélni sem tudott, de mindent értett, és amikor meglátogattam, a szemével válaszolt. Fájt, hogy ezt az életimádó, mindig eleven embert így kellett látnom, de nem mutatta, hogy szenvedett volna. Csak a lelkem mélyén éreztem, ez szörnyű lehetett neki„ – foglalta össze a Hungáriában és a Dolly Rollban is zenélő 70 éves Novai Gábor, aki a rehabilitációs intézetben és otthon is látogatta Szaxi Maxit, és a legjobb megoldásnak tartotta, hogy Fekete hazakerülhetett. ”A családját anyagilag megterhelték az intézményi gondozás költségei. Ezért is rendeztünk jótékonysági koncertet a sorscsapás után. A mindennapos átmozgatását szakápoló végezte, de a volt neje és a lánya is mindent megtett érte„ – tette hozzá.

Fekete Gyula Brúnó 1951. augusztus 26-án született, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola jazz szakát végezte el, és az 1967-ben alakult Hungária együttes tagjaként vált ismertté. Énekes-szaxofonos volt, bár a nagy siker csak 1980-ban köszöntött rá, de a 84-es feloszlás után, a Dolly Rollban is folytatta a sikerszériát. Onnan 1990-ben lépett ki és a Maxi Music Band vezetőjeként külföldi munkákat vállalt. Közben problémák adódtak a vérnyomásával, de nem volt betegségtudata. Nem előírás szerint szedte a gyógyszereit, és sosem kímélte magát.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Közel 50 évesen levetkőzött a magyar énekesnő

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

mandiner.hu

Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Szabadlábon: Közleményt adott ki a rendőrség Kis Grófo apjának sírjáról

LELKIZŐ

„Nagyon nehéz ez most nekünk” – megszólalt a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó őszinte vallomást tett a szerelemről

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét