LELKIZŐ

Szívszorító: Férje próbálta újraéleszteni Gábor Zsazsát

Frédéric von Anhalt herceg kétségbeesetten tárcsázta a segélyhívót, és követte az utasításokat. Bár mindent megtett, már nem tudott segíteni a magyar származású díván.
  • Szerző: Doris

Élete legmegrázóbb interjúját adta Los Angelesben Gábor Zsazsa kilencedik - és egyben utolsó - férje, Frédéric von Anhalt herceg. A gyászoló férfi könnyeivel küszködve ugyan, de méltósággal állta az újságírók rohamát a legendás magyar színésznő halála után tartott sajtótájékoztatón.

"A személyzet reggel 9-kor szokott érkezni, ilyenkor mindig bementem hozzá és elköszöntem, mielőtt elindultam a napi teendőimre. Így volt ez aznap is. Megfogtam a kezét, amit ijesztően hidegnek éreztem, főleg, hogy a szoba hőmérséklete 23 fok volt. Hívtam egy ápolót, aki megmérte a vérnyomását: aggasztóan alacsony volt. Kértem, hogy ismételje meg a mérést"

- kezdte sóhajtva a herceg, napszemüvege mögé bújva.

Ám a második mérés sem hozott biztató eredményt, így Anhalt remegő kézzel tárcsázta a segélyhívót. Akkor már érezte, hogy nagy a baj...

A telefonon kapott instrukciók szerint a herceg lehúzta az ágyról, és a földre fektette haldokló feleségét, majd szívmasszázzsal megkezdte az újraélesztést, míg meg nem érkezett a se­gítség - írta a Bors.

"A mentőben legalább tízen küzdöttek az életéért, a doktorok már várták a kórházban. Mikor beértünk, műtőbe vitték, de az orvos fél perc múlva kijött és így szólt: nem tehetünk semmit, meghalt. Szenvedés nélkül távozott. Itt volt az idő, hogy elmenjen. Menni is akart."

A 99 éves korában elhunyt dívát azóta egész Magyarország és Hollywood is gyászolja. A közösségi oldalakon több külföldi és hazai sztár is megemlékezett róla. Bár Zsazsa kívánsága az volt, hogy magyar földön temessék el, ahogy a %% keddi száma beszámolt róla, hazahozatalára sajnos nem lesz pénz.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?