LELKIZŐ

Szívszorító, édesanyja öngyilkosságáról vallott a népszerű színésznő

Mint mondta, anyja mentális betegséggel küzdött, de erről egy ideig neki fogalma sem volt.
  • Szerző: Ripost

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő, Jane Fonda a napokban a New York-i SiriusXM’s Town Hallban járt, ahol az életét bemutató dokumentumfilmjét promotálta - az eseményen a múltjában történt megrázó eseményekre is fény derült.

Mint mondta, gyerekként nagyon nehezen tudott megküzdeni az anyja bipoláris zavarával, az asszony halála után pedig sokáig magát hibáztatta - írja a Daily Mail.

1950-ben Fonda még csak 12 éves volt. 42 éves anyja akkor depressziója miatt elmegyógyintézetben volt, de egy nap elvágta a saját torkát, és meghalt. Fonda sokáig egyébként úgy hitte, édesanyjával szívroham végzett - édesapja ugyanis nem akart még nagyobb fájdalmat okozni neki az igazsággal, ezért találta ki ezt a hazugságot.

Jane Fonda most azt nyilatkozta, hogy gyerekként minden rosszról azt hitte, hogy ő a felelős a történtekért. Hosszú időbe telt, mire végre el tudta engedni a bűntudatot: "Ha az embernek olyan anyja van, aki képtelen gondoskodni róla, és nem tudja kimutatni a szeretetét, az óriási hatással van az önbecsülésre."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?