LELKIZŐ

Szívbe markoló részleteket árult el édesapja utolsó óráiról Rubint Réka

A fitneszedző péntek reggel értesült arról, hogy imádott szülője örökre lehunyta a szemét. Az előző napot együtt töltötték, Imre bácsi pedig különleges kéréseket intézett a szerettei felé.
  • Szerző: Ripost

Mérhetetlen fájdalmáról vallott Rubint Réka, aki péntek reggel veszítette el súlyos beteg édesapját. A fitneszedző most egy hosszú bejegyzésben emlékezett meg imádott szülőjéről, akit élete utolsó pillanatáig körülvettek a szerettei.

"Hogy mennyire SZERETTEM, azt csak mi ketten tudtuk... és azok, akik igazán ismernek minket! Minden álmomat kísérte és segítette... és én MINDIG ott voltam Vele. A legnehezebb pillanatokban is. Mindig hittem a csodákban, az energiák, a szívet-lelket összekötő kapocs erejében... a Jóisten kegyes hatalmában és segítségében... Most is ez történt! Látogatási tilalom volt a kórházban, de édesapám kérte, hogy valamilyen módon jussunk be. Egy szabályt követő, agrármérnök Ember volt világ életében, s tudtam, hogy ennek a kérésnek nyomós oka van. Engedéllyel bemehettünk. Édesapám évek óta szívproblémával küzdött, ugyanazon az osztályon, ahol Norbiért imádkoztam évekkel ezelőtt. Az életéért küzdő, halál torkából már többször is felálló édesapám tegnap elköszönt."

Azt kérte, hogy vigyük ki a kórteremből, mert szeretne méltón búcsúzni.

"Ült a tolószékben, fogtuk egymás kezét... úgy, mint MINDIG..." - írta bejegyzésében Réka.

A visszaemlékezésből az is kiderült, hogy mi volt Imre bácsi utolsó kérése Réka férje, Norbi felé.

"Õ összegezte a számomra felfoghatatlant, és arra kérte Norbit: 'Mindig vigyázz rá, mert ő az én legféltettebb kincsem!' Elmondtam Neki h mennyire szeretjük,s mindegy, h mi történt az elmúlt években, mindennek oka volt és minden úgy volt jó, ahogy volt. 'A legfontosabb, hogy a lelked megnyugodjon és ne félj! Mi nagyon szeretünk! Olyannak, amilyen vagy! A Te döntésed, hogy mikor lépsz ki a testi fájdalmakból!' - súgtam a fülébe a legfájóbb szavakat. Tudtam, hogy a lelke így fog megnyugodni, az én lelkem egy része pedig örökre Vele halni!!!! A hír reggel ért... Éjjel örökre elaludt! Itt van az illata az orromban... Tegnap délután még megborotváltam, megmasszíroztam a régen oly erős, most törékeny kezeit... öleltem, miközben a könnyeim az arcán végiggördültek. S bár tudtam, hogy ez be fog következni, most mégis annyira FÁJ!!! Mindent megtettem, hogy élhessen és ő is mindent megtett! Annyira SZERETTEM és Annyira akartam, hogy éljen!!! Nem csak én, ő is! Hálás vagyok a Sorsnak, hogy ott lehettem Vele és mellette ... hogy felkészülhettem az elképzelhetetlenre! A szívem egy része Vele együtt halt, mert a MINDENEM volt! De a legigazibb Ember és Apa volt az Édesapám!!! Köszönöm, hogy olyan Embernek neveltél, amilyen vagyok! Épp olyannak, mint amilyen Te magad voltál! Nyugodj Békében" - fogalmazott megtörten Réka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?