LELKIZŐ

Nincs, aki fizesse a hitelt, elviszi a bank Szilágyi István házát

Hamarosan lezárulhat a hagyatéki eljárás. A hatályos jogszabályok értelmében a házat a jelenleg is letartóztatásban lévő Péter örökli.
  • Szerző: szbd

Lassan egy éve üresen áll Szilágyi István háza, ahol a vád szerint fia, Péter brutális kegyetlenséggel végzett az ország Lópici Gáspárjával. A tragédia után a színész özvegye, Humenyánszky Jolán élt a XVII. kerületi ingatlanban, ám februári halála óta elhagyatottan áll a romos kis épület.

Mivel a szobrászművész volt a ház egyedüli tulajdonosa, így a hatályos jogszabályok értelmében a jelenleg is letartóztatásban lévő Péter örökli, és úgy tudni, hamarosan lezárulhat a hagyatéki eljárás.

Szilágyi István házát a gyilkossággal vádolt fia örökli

Szilágyi István házát a gyilkossággal vádolt fia örökli
Fotó: Ripost

„Úgy tudom, Peti szeretné megtartani, mert az az otthona, és reméli, ha egyszer szabadul, oda mehet haza” – kezdte a Blikknek a férfi egyik ismerőse.

„Persze, az már más kérdés, hogy a hitelt nem tudná fizetni, így szinte biztos, hogy viszi a bank az egészet. Sok szép emlék köti őt ahhoz a házhoz, és persze, élete nagy tragédiája is, hiszen ott halt meg az apja.”

Az ingatlanon több, mint harminc millió forintnyi hitel van, amelyet a család nem tudott rendezni. Mivel a börtönben lévő férfinak esélye sincs arra, hogy kifizesse a több tízmilliós tartozást, amint a nevére kerül a ház, a bank már le is foglalhatja.

„Nem hiszem hogy ezzel szembesült már Peti, most nem ezzel van elfoglalva. Októberben folytatódik a tárgyalása, reméli, nem kell élete végéig börtönben maradni” – folytatta az ismerős.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?