LELKIZŐ

Szilágyi István fia felelőtlenségével földönfutóvá tette Joli nénit

Édesanyját ugyan életben hagyta Szilágyi Isván fia, de felelőtlenségével földönfutóvá tette: a művész házaspár házára hitelt vett fel, amit elutazott, szórakozott, majd nem törlesztett.
  • Szerző: Ripost

Az apja meggyilkolásával vá­dolt Szilágyi Péter még sok évvel ezelőtt vett fel hétmillió forint svájci frank alapú hitelt, hogy rendbe szedjék a rákosligeti házukat. A fedezet jóhiszemű szülei háza volt. A pénz azonban időközben elfogyott, és a tartozás megsokszorozódott még az előtt, hogy a felújítást befejezhették volna. Az özvegy úgy tudta, 22 millió forint tartozás van a házon, de kiderült: már 40 millió forintot követel tőle a végrehajtó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Bors

Az adósságot az asszonynak egyedüliként kell viselnie, ugyanis a gyilkossággal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő fiukat na­gyon valószínű, hogy ki fogják zárni az örökségből.

fotó: Végh István (VI)
Bors
képen: Humenyánszky Jolán özvegy

„Nagyjából 2-3 hónap múlva fogja kezdetét venni a hagyatéki eljárás, amelyből érdemtelenségre hivatkozva egészen biztosan ki fogják zárni a gyilkossággal vádolt fiukat. Nem kell ehhez bírósági végzés, nem szükséges, hogy bebizonyosodjon, hogy ő oltotta ki a művész életét, ugyanis az is elég indok, hogy többször is az életére tört, és tettlegesen bántalmazta. Ennek tükrében az özvegy, Jolán lesz az egyedüli örökös, akinek a hagyatéki aktívumokkal együtt a tartozásokat is viselnie kell. Jelen esetben azt a 40 millió forintos adósságot, amit követelnek tőle – mondja a Borsnak Szilágyi Roland ügyvéd, aki szerint csak idő kérdése, hogy a végrehajtók mikor csapnak le az asszonyra. „Valamennyi özvegyi nyugdíjat kapni fog, de ha a bevétele nem lesz elegendő a követelés kiegyenlítésére, bármikor kilakoltathatják. A koronavírus miatt ugyan még nyert egy kis időt, hisz a veszélyhelyzetben nem vehetik el tőle a házat, de a jelenlegi kilakoltatási moratórium feloldása után azonban már bármikor az utcára kerülhet” – zárja az ügyvéd, akinek elmondása szerint Joli néninek most nagy szüksége van mindennemű tá­mo­gatásra.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter éveken át sokat segített a művész házaspárnak. Pétert is jól ismerte, s azt is látta, hogyan él. „Mi a temetés költségét álljuk. Nagyon régóta ismertem a mű­vész urat, szegénynek nem volt könnyű élete. Az őrült fiuk mindig is megnehezítette a mindennapjaikat. Ott tett keresztbe nekik, ahol csak tudott. Lopott, csalt, hazudott. Bárhogyan próbáltuk őket segíteni, anyagilag támogatni, mindig elvette, és felélte a pénzt, holott azt nem is ő kapta. Én már többször is kiutasítottam Pétert a színházból, de mindig megtalálta a módját, hogy tönkretegye a szüleit. A végén már titokban kellett Pityi bácsinak és Joli néninek segíteni, bezzeg ők a végtelenségig védték azt a pszichiátriai esetet. Le merem fogadni, hogy ezt a rengeteg tartozást is mind a fiú halmozta fel. El tudom képzelni, hogy a hitelt is ő tolta a szülei nyakába, mert a gyerek állandóan csavargott. Ide-oda utazgatott, miközben a szülei nyomorban éltek„ – mondja a Borsnak Szilágyi István legutóbbi munkahelyének, a Győri Nemzeti Színháznak az igazgatója, s nem ő az egyedüli, aki úgy tudja, hogy Péter vette fel a többmilliós hiteleket, amikből a világot járta. Az Auróra zenekar tagja, Goreczki Szabolcs például azt mondta, hogy Péter a ház felújítására szánt pénzből elutazott a Pireneusokba, és az utolsó centig eltapsolta.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?