Létrehozva: 2021.12.31.

Halálfélelmet érzett a kilencvenes évek magyar sztárja, nem bírta a nyomást

Sugár Berci a kilencvenes években ígéretes tehetségként robbant be a magyar popiparba, ám hamar szembesülnie kellett a showbiznisz árnyoldalaival.

Ki ne emlékezne Sugár Bercire, azaz Beryre, a kilencvenes-kétezres évek egyik kedvenc popsztárjára? Sugár Berci hosszú évekkel ezelőtt eltűnt a nyilvánosság elől, most azonban Liebhaber Judit Erősebb Igen című YouTube csatornájának rendhagyó, évzáró adásában mesélt arról, mi történt vele az elmúlt években.

Berci a gyermekkori sikerének megdöbbentő árnyoldalairól is beszámolt Juditnak, akivel évek óta jó barátságot ápol.

Sugár Berci gyermekként futott be, akkor szerzett országos ismertséget, majd a kétezres évek elején újra berobbant a köztudatba. Az énekes azonban karrierje csúcsán elhagyta az országot, Amerikába költözött, majd öt évig New Yorkban élt. A legfontosabb döntésének a mai napig azt tartja, hogy hazajött. Ahogy ő fogalmaz; majdnem bele is halt, hogy kint élt.

Sugár Berci ma már jógát oktat

„Jó képességű embernek tartottak Amerikában, ezzel nem volt gond, de eljött az a felismerés, hogy ott vagyok egy 10 milliós városban, ahol mondjuk 6 millió ember művészettel szeretne foglalkozni... Mindig elhangzott a beszélgetés: »Te mivel foglalkozol«? Színész vagyok! »És miből élsz?« Pincérkedem«... Történtek olyan magánéleti fordulatok az életemben, amik traumatikusan kezdtek hatni, krízisállapotba sodortak, de a legfőbb ok az volt, hogy ha elbizonytalanodik egy előadó magában, az zsákutca. Ha te nem hiszed el magadról, hogy át tudod ugrani azt a lécet, akkor nem tudsz áldozatokat hozni érte. Ha önmagában bizonytalanodik el az ember, elgondolkodik: azért jöttem ki, hogy pincérkedjek?” – magyarázta Berci, aki elmondta, hogy örül, hogy maga mögött hagyta a várost, és az őt ott ért érzelmeket.

„Halálfélelmet kezdtem érezni abban a városban, elkezdtem haladni lefelé egy olyan lejtőn, ami ha nem is a fizikai test halálával, de mindenképpen egy belső halállal, egy kiheverhetetlen traumával, egy még nagyobb kompromisszumokkal teli élettel járt volna” – árulta el az egykori popénekes, aki már egészen távolt került a színpad világától.

„Nyolc éve tanítok jógát. Végre igazi tartalmat, végre igazi tudást tudok átadni. Nem úgy, mint egy három perces popdalban. Számomra sokkal kielégítőbb emberileg és intellektuálisan is, hogy jógával foglalkozom” – árulta el Berci, akinek gyermekkorában a színház világa komoly traumákat okozott. Az énekes 10 évesen a Vígszínházban működő Rockszínház Nyomorultak című előadásában szerepelt.

„A legszánalmasabb ebben a történetben, 30 év távlatából, hogy milyen unintelligensen tudnak felnőtt emberek viselkedni. Amikor egy színpadon dolgozol, és felnőtt emberek dolgoznak melletted, azok a felnőtt színészek, ha nem annyira intelligensek vagy érzékenyek, simán nem veszik figyelembe, hogy gyerek vagy... Felnőttként úgy gondolom, hogy ezek azok az élmények, amik traumatizáltak. Lehet, hogy ma színész lennék, ha a gyerekkoromat nem töltöm a popszakmában, hanem normálisan iskolába járok, elvégzem a színészképzést, és így tovább. Egyfelől nagyon sokat adott nekem az, hogy gyerekként felállhattam egy színpadra, és óriási zenekarral énekelhettem, nem vágytam semmire sem jobban. De azért a pici időért, amit a színpadon töltöttem, nagyon nagy árat kellett fizetnem. Mert be kell menni a színházi előadás előtt egy órával, és ezeket az egzecíroztatásokat végig kell hallgatnod” – nyílt meg Sugár Berci Liebhaber Juditnak.

A beszélgetésben Berci őszintén vallott coming outjának érzelmi hátteréről, családról, és arról is, mit tart saját magában a legértékesebbnek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas véget ért Rafael Nadal visszatérése

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

mandiner.hu

A székelyek Mongóliából származnak, a hunokkal érkeztek a Kárpát-medencébe – török nyelvész a Mandinernek

metropol.hu

Őrjöngenek a magyarok, megjósolták Szoboszlaiék Eb-teljesítményét – Videó

mandiner.hu

Egész Európa arról beszél, mi történt Brüsszelben

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

„Ciki egy ámokfutást folytat” - Dagad a botrány, nem beszélnek az Omega tagjai

LELKIZŐ

Mindig is küzdött a súlyával a Next Top Model Hungary versenyzője: „Nem feleltek meg a centik”

LELKIZŐ

"Nagyon keveset látom, szinte alig beszélünk" - sírva vallott házassági válságáról a TV2 sztárja

LELKIZŐ

„Folyamatosan sírok” – gyászol a népszerű színésznő