LELKIZŐ

Schobert Norbi zokogott, így emlékszik Benke Laci bácsira

Több mint harminc éve voltak barátok, de Norbit is váratlanul érte a sztárszakács halála.
  • Szerző: Ripost

Több mint harmincéves barátság fűzte Benke Lászlóhoz Schobert Norbit, aki elárulta: többször próbálta rávenni Laci bácsit arra, hogy étkezzen egészségesebben. A sztárszakács pénteki halála mindenkit megdöbbentett."Tudtam, hogy az utóbbi időben sokat betegeskedett, sokat voltam bent nála a kórházban, de váratlanul ért a halálhíre. Zokogtam, miután megtudtam" – árulta el a Blikknek Norbi, aki évtizedek óta ismerte Laci bácsit.

"A kilencvenes évek végén egyszerre volt műsorunk a TV2-n, ő főzött, én aerobikoztam. Aztán volt, hogy mindketten csináltuk mindkettőt, mert egyszer vállalta, hogy részt vesz a ducitornámon. Hihetetlen figura volt, a rekkenő hőségben szakácsruhában tornázta végig a 40 percet. A mai napig jót nevetek a felvételen. Szerintem csak így szabad rá emlékezni. Akárhányszor találkoztunk, mindig megfogta a kezemet, odahúzott magához, majd elmesélt egy viccet."

Benke László gyerekkora óta tudta, hogy a vendéglátás lesz az élete. Már hétévesen pikolóként, azaz pincérsegédként és fagylaltosként dolgozott. 1966-ban lett szakács, volt a Gundel séfhelyettese, Párizsban a Magyar Ház konyhafőnöke. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat élén megnyerte a nemzetek nagydíját. Több szakácskönyv szerzője és az egyik legnépszerűbb tévés szakács volt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?