LELKIZŐ

Schobert Norbi módszere életet mentett

Több mint negyed tonna súly és egy tönkrement élet. Géza bácsit csak egy hajszál választotta el a biztos haláltól, amikor Schobert Norbi betoppant az életébe és szó szerint csodát tett.
  • Szerző: Buster

Géza bácsi 2013-ra már lemondott az életéről. Elfogadta sorsát, hogy azt a keveset, ami neki még hátravan, lakásában bezárva tölti majd. Akkor már négy éve nem hagyta el otthonát, mert 258 kilogrammos testsúlyát lábai képtelenek voltak mozgásba lendíteni. Azóta eltelt másfél év és Géza bácsi nem hogy képes elhagyni második emeleti lakását, de gyakorlatilag igazi sportember vált belőle. Egy olyan sportember, aki mindössze 99 kilogrammot nyom. Nehezen találja a szavakat, amikor azt próbálja megfogalmazni, mit is köszönhet Schobert Norbinak és feleségének, Rubint Rékának.

Családja kereste meg a fitneszgurut

„Kezdem az elején. Éppen 159 kilóval voltam több, mint most, amikor a húgom és a lányom levélben kereste meg Norbit, hogy segítsen rajtam, mert nincs más esélyem az életben maradásra. Azt hiszem, igazuk volt, és most visszatekintve, ki merem jelenteni, hogy nem élnék, ha akkor nem lépnek közbe”- mondja még ma is elérzékenyülve a sátoraljaújhelyi férfi.

„Nem arról van szó, hogy nem akartam lefogyni, csak egyszerűen nem találtam a módját. Volt, hogy belevágtam csodamódszerekbe, de csak a pénzemet vitték, a kilók viszont maradtak. Mire Norbiék betoppantak az életembe, már négy éve nem hagytam el a lakásomat.

Édesanyám halála rettenetesen megviselt, így évekig fel sem tűnt, hogy nem mozdultam, majd mire elszántam magam arra, hogy emberek közé menjek, már a súlyom nem engedett.

A valódi fordulópontot az jelentette, amikor a papucsommal véletlenül megvágtam a lábam, és nem tudtam lehajolni, hogy elállítsam a vérzést. Ekkor döbbentem rá, hogy bármi megtörténhet velem ebben az állapotban. Pont ezért voltam nagyon nyitott és elszánt, amikor megismerkedtem az Update módszerrel, amit valóban nagyon szigorúan alkalmazni kezdtem”- emlékszik vissza Géza bácsi a nem is olyan távoli pillanatra, amikor minden megváltozott az életében.

Véget ért a rabság

„Tudtam, hogy ezen múlhat az életem és én bizony élni akartam. Erőt vettem magamon és Norbi tanácsára, ha apránként is, de mozgolódni kezdtem és félelmetes iramban olvadtak rólam a kilók. Abban maradtuk, hogy Norbival mailen tartjuk a kapcsolatot és ő akkor jön el hozzám legközelebb, ha a 180 kilóig mérő mérleg már képes lesz megmutatni a súlyomat. 2014 februárjára ez sikerült, akkor jöttek el hozzám ismét Rékával együtt. Elkísérte őket a TV2 Naplójának stábja is.

Az ő segítségükkel hagytam el a lakást majd' egy fél évtized után és még ma sem tudom szavakba önteni azt az érzést

- meséli a férfi, akinek mára a mozgás és az egészséges életforma élete részévé vált.

Ott lehetett unokája ballagásán

„Amióta elkezdtem mozogni, 11 ezer kilométert tettem bele abba a szobabiciklibe, amit szintén Norbikétól kaptam ajándékba. Mostanában volt ugyan egy kicsi leállás, de csak a hasplasztikám miatt, mivel el kellett távolítani azt a hatalmas bőrfelületet, ami a 159 kilónyi fogyás után rajtam maradt. Nemrég ültem vissza először a nyeregbe, és már megint napi 10 kilométernél tartok.

Visszakaptam az életemet, amiről már lemondtam és visszakaptam a családomat is.

Éppen a napokban volt az egyetlen lányunokám ballagása és én az ígéretemhez híven ott állhattam mellette. Erre két évvel ezelőtt még csak gondolni sem mertem”- meséli könnyeit nyelve Géza bácsi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?