LELKIZŐ

Rékasi öntudatlan állapotban fenyegetőzött

Először szólalt meg motorbalesete óta a Barátok közt színésze. Két hét teljesen kiesett az életéből, de elképesztően hálás.
  • Szerző: M.F.

Rékasi Károlyért nemcsak családja, hanem egy ország is aggódott, akiről eleinte csak aggasztó hírek érkeztek balesete után. Most a Fókusznak adott telefonos interjújában mesélt a majdnem végzetes ütközésről.

A Barátok közt színészének utolsó emléke a baleset előttről, hogy írt szerelmének, Pikali Gerdának egy SMS-t, hogy már hazafelé tart munkából. Innentől két hét teljesen kiesett az életéből, a balesetet megelőző percekre sem emlékszik Rékasi.

A családja folyamatosan a színész mellett volt, testvére és édesanyja minden nap feljöttek vidékről hozzá, Pikali Gerda lemondta forgatásait, és legjobb barátja is inkább mellette volt a munkája helyett.

Azt mondták az orvosok, hogy nagyon rossz állapotban vagyok, de természetesen mindent megtesznek azért, hogy életben tartsanak.

– eleinte ennyit mondtak az orvosok Rékasi családjának, mesélte a Fókusznak a színész.

A Bartha Zsoltot alakító színész már nevetve meséli, hogy elnézést kellett kérnie a kórház dolgozóitól. Ugyanis öntudatlan állapotában volt, akit megfenyegetett, mert úgy érezte, hogy elvették a szabadságát.

Rékasi azt mesélte, hogy ijesztő volt a kórházban, mert mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, és alig-alig volt tudatánál. A fejsérülést, combcsont-, medence- és bokatörést szenvedett színész állapota miatt, csak telefonon adott interjút, jelenleg járókerettel és mankóval tud csak közlekedni.

A színész, akinek testében még sok az összeforratlan csont és fém a sors kegyeltjének érzi magát.

A jó Isten vagy valaki nagyon vigyázott rám. A motorról olyan helyre dobott, hogy ne törjem jobban össze magam... tehát életben tartott.

Hatalmas ajándéknak tartja, hogy neki nem vesére vagy májra kell várnia a kórházi ágyon. Figyelmeztetésként tekint szerencsésnek mondható balesetére, már akkor lassítani kellett volna, mikor szalagszakadása volt tavasszal a vállában.

Nagyon szépen figyelmeztetett a jó Isten, túl sokat vállalsz.

De neki ez nem volt elég, továbbra is motorra ült, hogy mindenhova odaérjen, hogy munkáit folyamatosan tudja csinálni.

A már jó kedvűen mesélő 52 éves színésznek minden oka megvan a boldogságra.

Persze, hogy jó kedvem van. Jó kedvem van, mert valaki folyamatosan simogatja a fejemet.

Szeptembertől több új munkája is lett volna, amik közül pár elúszott, de a Barátok köztben továbbra is teljes valójában láthatják Bartha Zsoltként. De most elsősorban a teljes gyógyulásra koncentrál, ugyanis, ha nem figyel oda maradandó károkat okozhat magának.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?